БЛИЦ ВЕСТИ

JP Putevi Brcko

БиХ су у недељу, 17. фебруара, одржани превремени избори за девет начелника и градоначелника, након што су досадашњи шефови преузели мандате освојене на протеклим општим изборима те друге дужности. Грађани су бирали градоначелнике Добоја и Требиња и начелнике Босанског Грахова, Босанског Петровца, Бужима, Домаљевца-Шамца, Дрвара и Какња те новог начелника Општине Рибник након што је досадашњи начелник Раденко Бањац опозван. Утврђене изборне резултате Централна изборна комисија БиХ ће објавити до 27. фебруара, а потврђене након истека рока за подношење захтева за поновно бројање гласачких листића и правоснажности одлука.

емљорадничка задруга Брка Брчко, од ове године, покреће нови пројекат чији је циљ интензивирање производње краставца корнишона. То подразумева да сви заинтересовани се могу одмах јавити на расписани позив, те остварити предвиђене бенефите. Задруга је спремна произвођачима вратити 40 одсто уложеног, за набавку садног, односно репроматеријала, док преосталих 60 процената, може кредитирати. „Све обавезе произвођачи могу исплатити и предајом краставаца корнишона и то у количини не мањој од 3,5 тона. Откупна цена је тржишна и готово сигурно неће бити нижа од 1,40 марака по килограму, за прву класу овог производа“, рекао је пројект менаџер „ЗЗ Брка“ Адис Рахман.

творен је конкурс за пријаву документарних филмова за „20. Медитеран Филм Фестивал“, који ће од 21. до 24. аугуста 2019. године бити одржан у Широком Бријегу. На конкурсу могу учествовати аутори документарних филмова из 22 медитеранске земље који своје пријаве пошаљу до 20. маја 2019. године. О најбољима ће за време „20. МФФ-а“ одлучивати шестерочлани међународни жири, који ће оцењивати филмове из обе селекције те тако доделити МФФ пројектор у дугометражној, односно краткометражној селекцији. Трећу награду, традиционално, својим гласовима за омиљени филм доделиће публика Фестивала.

енски одбојкашки клуб „БИМАЛ-ЈЕДИНСТВО“ из Брчког и после утакмице 15. кола Премијер одбојкашке лиге БиХ остаје непоражен, јер је са уверљивих 3 : 0 укњижио 15-ту победу у утакмици са одбојкашицама „Слобода“ из Тузле. То се видело и по сетовима у којима су Тузланке узеле 12 и два пута по 10 поена. Бимал-Јединство је на првом месту табле са 44 бода.

БиХ данас ће бити сунчано и топло време за ово доба године. Јутро је ведро, са слабим мразом на планинама и маглом понеге по котлинама. Највиша дневна температура од девет до 15, на југу и до 17 степени Целзијуса. Ветар слаб источног и североисточног смера, који ће крајем дана прелазити у југо, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

MD MONTEL