БЛИЦ ВЕСТИ

JP Putevi Brcko

-У Дому културе у Брчком синоћ је одржана јавна расправа о буџету дистрикта за ову годину. Ово је друга од укупно четири јавне расправе које ће бити одржане о буџету Дистрикта чији износ се креће око двестадвадесет милиона марака. Усвајање буџета за 2019. годину се очекује до краја марта ове године.

-Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ из Брчког организује јавну трибину о Косову и Метохији, вечерас с почетком у 18 часова у својим просторијама. Гост је Милорад Арлов, председник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији из Републике Српске које и реализује овај пројекат. На трибини ће бити говора о самом пројекту „Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске“ као и о животу људи на КиМ. На трибини ће присуствовати породице из Брчког, као и чланови „Просвјете“ који у јуну прихватају децу са Косова и Метохије.

-У брчанском Дому Културе вечерас ће бити уприличен концерт студената и сарадника Музичке академије Универзитета у Сарајеву. Публици ће се представити Драган Опанчић (клавир), Ђани Шеху (гитара), Лорена Милина (виолина), Мирна Мликота (флаута) и Азмир Халиловић (хармоника). Концерт се одржава у оквиру имплементације пројекта кога је подржала платформа „Дијалог за будућност“, заједничка иницијатива Председништва БиХ и Уједињене нације.

MD MONTEL