БЛИЦ ВЕСТИ

JP Putevi Brcko

ише од седам ипо милиона марака, исплаћено је пољопривредним произвођачима у Дистрикту за протеклу годину. До краја марта, свим пољопривредницима биће дозначено најмање 80 % утврђеног износа. Комплетна исплата, 11.900.000,оо КМ ће бити окончана у другој половини маја месеца текуће године – рекао је шеф Одељења за пољопривреду брчанске Владе Зоран Гајић. Више од 1.900. пољопривредника користи ову бенифицију којом се подстиче око 5.000. различитих производњи и засада у Дистрикту.

Године борбе за слободу, част и достојанство“, назив је књиге магистра Рамиза Салкића, која је синоћ промовисана у Брчком. Књига се бави анализом и положајем Бошњака у Републици Српској. Један од рецензената књиге проф. Изет Шаботић каже да аутор кроз ову књигу доноси досад вероватно најтемељитији приказ проблема, положаја и стања Бошњака у Републици Српској и даје решење тога. Промоцју књиге подржала је Влада и Скупштина дистрикта, а организатори су Асоцијација младих и Исламска заједница у БиХ.

радиционална манифестација „Избор најуспешнијих спортиста Дистрикта 2018“,, биће одржана вечерас од 19:30 часова. Стручни жири у саставу Владимир Ђурак, Мирсад Кеврић и Саша Андријашевић одабрао је најуспешније спорташе у 22 категорије. Поред најбољег спортисте и спотискиње, ту су још најуспешнији спортски колектив, спортски догађај године, најуспешнији млади спортиста и најбољи спортиста у категорији инвалида“, рекао је у име организатора, Владе Дистрикта, Звонимир Марић. У музичком делу програма учествују Илма Карахмет и Амир Казић- Лео, а улаз на манифестацију је слободан.

MD MONTEL