Арабеска

JP Putevi Brcko

Најтежа фигура у балету је арабеска а сви мисле да је тако лако. Све што други раде изгледа једноставно само тако, просто као пасуљ. Богами, и око пасуља треба знати и није свачији исти. Тако људи мисле да је јако лако написати књигу, што год да је у њој.

Стари умни Кинези рекоше да човјек за свог живота треба да посади дрво, одгоји дијете и напише књигу. Онда може и да умре!

Није ми до тог путовања, нека ме још мало иако сам испунила ова три услова као задатак мог бивствовања. Није лимитирано колико књига за живота треба написати а ја тек на другој радим. Искрено, најлакше ми је било написати књигу у цијелој причи око издавања.

Драго ми је што сам добила већ повратне информације да се људима свиђају моје приче. Пуне љубави, неких занимљивих судбина које често имају тужан крај али важно је да није ружан а то је разлика, велика. Све су истините. Моје је било само запамтити. Пошто сам у Брчком провела 22 године и то је био врло турбулентан период живота код сваког па и код мене, друга књига ће бити из тог периода.

Много сам људи упознала, видјела им лица и наличја, шта остане кад скину хаљине и свилена одијела?! Срела сам и добре, изузетне људе који својом добротом постиде човјека а не чекају да се угаси свјетло и људи разиђу па да изађу из мишије рупе. Све сличности ће бити случајне! Нећу штедити никога ни себе ни ријечи.
Уосталом, читаћете колумне и у њима дијелове нових прича.

Читање није никоме направило проблем али зато не читање јесте. Људи који су живјели прије нас све сличне судбине су имали чак неке су скоро исте а писци су то ревносно биљежили. Све што постоји међу корицама, спава у великим библиотекама, то су наше судбине које су вам доступне као на длану. Не требају вам ни врачаре ни гатаре, све је у књигама само их треба прочитати.

Бар неке од милион написаних.

MD MONTEL