Свечано проглашени најбољи у спорту

JP Putevi Brcko

На свечаној церемонији проглашења најбољих спортиста и спортских догађаја у 2018. години, одржаној синоћ у брчанском Дому културе, ласкава признања спортиста године у женској и мушкој конкуренцији припала су Жани Драгутиновић (ЖОК „Бимал-Јединство“) и Јасмину Клебићу (Кајак-кану клуб „Завеслај“).

Трочлани жири манифестације коју организује Подођељење Владе Брчко дистрикта за туризам, спорт и културу, изабрао је, на предлог спортских клубова, још 19 лауреата- појединаца и колектива, на основу постигнутих резултата у појединачним и колективним наступима током прошле године, а Бранкици Михајловић, златној одбојкашици репрезентације Србије, додијељено је Специјално признање „за промоцију спорта и Брчко дистрикта у регији“.

Владимир Ђурак, Мирсад Кеврић и Саша Андријашевић, тројица познатих брчанских спортских радника и педагога којима је Организациони одбор манифестације указао повјерење да жирирају предлоге спортских клубова, одлучио је да је спортски догађај године „Локомотива Цуп“ који је организовао истоимени брчансаки Рукометни клуб. Најуспјешнији спортски колектив је и ове године Женски одбојкашки клуб „Бимал-Јединство“ док је исто признање у омладеинској конкуренцији уручено представнику Фудбалског клуба „Локомотива“.

Додијељено је још пет колективних признања за најбоље резултате, а добили су их: Фудбалски клуб „Јединство“, Одбојкашки клуб „Младост“, Кик-бокс клуб „Грчица“. Кајак-кану клуб „Харизх Суљић“ и Атлетски клуб „Маратхон“.

За најуспјешније младе спортисте одабрани су Огњен Гарић (КБК „Грчица“) и Ирма Мартиновић (КБВ „Побједник“).

У складу с Правилником о избору најбољих и традицијом ове менаифестације, тренер године је Владимир Иванек (СДК СТК „Сокол“), за дугогодишњи рад у спорту признање је добио Адем Џаферовић а у конкурецији спортски-новинар-медијска кућа-портал, спортска редакција Радија Брчко дистрикта.

Појединачна признања за најбоља остварења по спотским гранама добили су: за фудбал – Николина Вујадин (ЖФК „Локомотива“), за спортове у дворани Тихомир Гајић (ОК „Младост“), за борилачке спортове Зорка Стојановић (КБВ „Јединство“), за спортове на води Јасмин Клебић (ККК „Завеслај“). Срђан Самарџић је носилац признања најуспјешнијег спортисте у конкуренцији атлетика и остале гране спорта, а Мирко Зечевић-Тадић (СДИ „Јединство“) је најуспјешнији спортиста с инвалидитетом.

Најбољима у спорту Брчко дистрикта у 2018. години уручене су плакете, дипломе и признања, а традиционално пуна дворана Дома културе је аплаузом наградила лауреате и уживала у забави коју су, на позив организатора, уљепшале и естрадне музичке звијезде Илма Карахмет и Амир Казић Лео.

 

MD MONTEL