ВЕСТ КОЈА ЈЕ ПОТРЕСЛА ХРВАТСКУ – ОТАЦ БАЦИО ДЕЦУ СА ПРВОГ СПРАТА

JP Putevi Brcko

Породица је дошла на Паг из Вировитице и Центар за социјалну помоћ имала је надзор над породицом због конфликтних односа са старијом кћерком из првог брака једног од супружника.

Након првог прегледа и обављених рендгенских снимања потврђено је да је двоје деце старости 7 и 8 година задобило теже озледе и они су смештени у јединицу интензивног лечења. Ради се о преломима. Друго двоје деце старости 3 и 4 године задобиле су лакше телесне озледе, али њихово стање је и даље под лекарском контролом, рекао је за Задарски.хр директор ОБ Задар др Жељко Чулина.

Полиција је јутрос у 06:47 часова добила дојаву да је мушкарац (54) на отоку Пагу у граду Пагу у Улици Јосипа бана Јелачића са висине од 6 метара бацио своје четверо малолетне деце од 3, 4, 7 и 8 година. По доласку полиције и Хитне помоћи деца су била при свести.

Полиција утврђује околности ове тешке трагедије и унутар своје надлежности ће предузети мере казненоправне зашите деце. Мушкарац је приведен у службене просторије.

Неслужбено се сазнаје да је реч о иначе проблематичној породици која се доселила у оток Паг.

– Они су дошли из Вировитице и Центар за социјалну помоћ имао је надзор над породицом због конфликтних односа са старијом кћерком из првог брака, не знам којег супружника, у смислу неких поремећаја старије девојчице – рекла је министар Нада Мурганић пре седнице Владе.

Мурганић је истакла да је први контакт Центра за социјалну помоћ показао да у породици није било знакова агресивности од стране оца.

Извор: 24сата

MD MONTEL