Потврђене све етапе бициклистичке трке “Београд – Бањалука”

JP Putevi Brcko

Потврђене су све четири етапе бициклистичке трке “Београд – Бањалука”, која стартује у Београду 18. априла. Из главног града Србије караван од 176 бициклиста ће преко Власенице, Брчког, Бијељине, Теслића и Прњавора стићи до Бањалуке, гђе је циљ 21. априла.

Прва етапа ће бити од Београда до Власенице, гђе ће бити старт друге етапе, која се завршава у Брчком. Трећи дан бициклисти крећу из Бијељине ка Теслићу, а посљедњи, четврти дан, из Прњавора ка граду на Врбасу, гђе ће навијачи поздравити побједника 13. издања трке “Београд – Бањалука”.

“Други пут имамо етапну трку, с тим што ће први пут трајати четири дана. Потврдом домаћинства Бијељине и Брчког смо комплетирали трасу и велика је ствар што су сви градови домаћини позитивно одговорили на трку. Препознали су њен значај и позитивне ефекте које ће имати не само због спорта, већ и туризма и промоције градова”, рекао је Владимир Куваља, директор трке.

Караван са 176 бициклиста проћи ће кроз многа мјеста у Србији и БиХ.

“Пролазимо кроз Зворник, Милиће, Лопаре, Угљевик, Добој, Модричу, Дервенту, која ће уз Београд и Бањалуку 13. пут угостити бициклисте, ту су Лакташи, Србац и Власеница, који ће бити циљ једне и старт друге етапе. Први пут ћемо имати на једном мјесту старт и циљ и по томе ће Власеница бити посебна. Такође, трка ће први пут проћи кроз Разбој, родно мјесто Тихомира и Танасија Куваље”, додао је директор трке.

Танасије Куваља је проглашен за најбољег бх. бициклисту свих времена, а Тихомир је идејни творац трке “Београд – Бањалука”, а идеја да караван прође кроз Разбој, према ријечима Владимира Куваље, наишла је на позитивне реакције мјештана.

Трка ће и ове године бити веома квалитетна, а на старту ће се наћи бициклисти из 25 екипа.

“Пријављен је максималан број учесника – 176 из 25 екипа, а пет-шест екипа, међу којима су оне из САД и Велике Британије, на чекању су и наступиће само ако неко одустане. Најјача пријављена екипа је италијанска про континентал екипа Бардиани, која је међу 20 најбољих на свијету. Пољски ЦЦЦ тим је такође топ екипа, која вози ‘Ђиро д’Италија’, ‘Тур де Франс’ и ‘Вуелту’, словеначка Адриа је једна од најбољих европских екипа… и још доста врхунских тимова ће наступити на нашој трци”, истакао је Куваља.

Трка ће бити захтјевна, посебно прва етапа, која ће бити најтежа због дужине и конфигурације терена, али бициклисти неће лако савладати ни остале.

240 км дуга прва етапа Београд – Власеница
160 км дуга друга етапа Власеница – Брчко
170 км дуга трећа етапа Брчко – Теслић
175 км дуга четврта етапа Прњавор – Бањалука

Извор: прњаворлајв

MD MONTEL