Одједном сте се нашли у ВИБЕР ГРУПАМА разних фирми, ево шта је разлог томе

Kolubara

У току јучерашњег дана скоро истовремено су се појавиле јавне Вибер заједнице осигуравајућих кућа, портала, банака, у које су многи грађани који имају ову апликацију укључени и без своје воље.

Неки од корисника истовремено су постали чланови двије, три овакве Вибер групе, иако, причају, нису њихови клијенти, нити су им давали бројеве телефона. Многи су се зато, с правом, запитали да ли су њихови приватни бројеви злоупотријебљени.

При томе, све групе имају исте администраторе, због чега су грађани довели у питање и њихову вјеродостојност.

Српскаинфо је контактирала поједина предузећа у вези ове изненадне ситуације, а која је прилично наљутила неке грађане.
Објашњавају да је Вибер само промијенио своје опције, односно креирао опцију праћења брендова путем Вибер заједница.

Сви грађани који су раније скинули бесплатне стикере појединих фирми постали су њихови пратиоци у јавним разговорима, иако тога можда нису ни били свјесни, али сада је разлика што све поруке могу видјети директно у инбоксу.

– Пословном одлуком Вибера, у току је гашење свих Публиц Цхатова, који постају Цоммунитy/Вибер заједница, што је случај и са Публиц Цхатом Раиффеисен банке. Ријеч је, дакле, о активности коју је Вибер реализовао у сарадњи с нама као њиховим корисником, а о овој промјени смо правовремено информисали наше клијенте путем Вибер Цхата. Напомињемо да су корисници који су се раније пријавили на Публиц Цхат или преузели одређене стикере, те на тај начин постали пратиоци Публиц Цхата, преласком на Вибер заједницу постали њен дио. Додатно, обзиром да је ријеч о значајном иновативном кораку, професионалци из Вибера су у Заједнице укључени као администратори – појаснили су из Раиффеисен банке за Српскаинфо.

MD MONTEL