САМО ТИ

JP Putevi Brcko

Свака од нас има милион сјећања на 8 Март.

Пише: Неда Козомара

Најљепша су она кад смо мајци куповали поклоне од неких сакривених парица.
Касније смо ми добијале поклоне од дјечака у средњој школи, „Волим те“ и „Само ти“ на омоту чоколаде у недостатку храбрости да то артикулишу. Све те успомене су слатке као и те чоколаде. Гледам, још увијек се исте продају у радњама и живо ме занима да ли је остао тај објчај и данас кад се све под милим богом промјенило.

Сретнем ових дана пријатеља из неких прошлих времена. Кад сам га упознала, доста давно, био је пилот МИГ – а. Невјероватно је био лијеп, згодан, од оног плавог пилотског комбинезона само су његове очи биле модрије.

Данас, прилично добро изгледа у седмој деценији. Да се примјетити да је то човјек изузетног здравља и чврсте конструкције. Одабрани.
Пијемо кафу у ресторану и док тако пребирамо по успоменама које су нам заједничке, вади телефон да ми нађе број нашег познаника који је сад генерал као и он, да ми се нађе, злу не требало!
У руци држи мали модел мобилног, с почетка наше ере џепних телефона. Питам га зашто не користи ове андроиде ако ништа због вибера и других олакшица.

Каже ;„не знам баратати с њима, ово ми је лако“!

Превише гласно сам се насмијала да су ме сви око нас чули.

– Па ти си возио по небу авион ко од шале, изводио егзибиције, окретао га к’о на ражњу, звијезде грлио а сад као не знаш шест типки притиснути!

Би му мало непријатно. Да бих се ја престала ишчуђавати чак рече да ће промјенити убрзо модел за нови јер га је мрзило да вјежба.
Да ли је брзина технологије крива или успореност зрелих година ? Чини ми се све заједно.
У ствари, зар је важно којим телефоном ћете се некоме јавити и рећи нешто лијепо. Важан је садржај, за амбалажу је лако јер све што се може купити није скупо.

MD MONTEL