Због нараушавања јавног реда слободе лишена два лица

JP Putevi Brcko

Поступајући по пријавама грађана, у два случаја, због нараушавања јавног реда и мира виком и галамом, те не поступањем по законитом наређењу овлаштених службених лица, полицијски службеници су лишили слободе два лица.

Због почињених прекршаја из члана 4. и 8. Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ, дана 02.03.2019. године у мјесту Рашљани, слободе је лишено лице са иницијалима Х.А. рођен 1965. године, а дана 03.03.2019. године у улици улици Бранислава Нушића, лице Н.К, рођен 1980. године. Против именованих, Полиција ће поднијети захтјев за покретање прекршајног поступка Основном суду Брчко дистрикта БиХ.

– Припадници Полиције су у наведеном временском периоду обезбједили све вјерске, културне, спортске, традиционалне и друге јавне скупове који су одржани у дистрикту и исти су протекли безбједно.

САОБРАЋАЈ:

– У извјештајном периоду припадници Полиције су извршили увиђај у три саобраћајне незгоде. У двије саобраћајне незгоде три лица су задобила тјелесне повреде (једно лице је задобило тешке тјелесне повреде, док су два лица задобила лаке тјелесне повреде). У једној саобраћајној незгоди забиљежена је материјална штета).
– Током контроле возила и возача у саобраћају, припадници Полиције су из саобраћаја искључили тридесет девет возача и возила, гдје је код осамнаест возача, контролом утврђено да возилима управљају под утицајем алкохола, петнаест случајева утврђено је да лица управљају возилом прије стицања права на управљање, док је у шест случајева утврђено да возачи управљају возилима којима је истекла важност регистрације.

– Током извјештајног периода (викенда) није било забиљежених пријава кривичних дјела.

MD MONTEL