Храна која чисти тијело од никотина

JP Putevi Brcko

Брз и здрав начин да пушачи очисте тијело од никотина јесте да једу што више здравих намирница. Уколико се редовно конзумирају, мрква, зелени чај, шпинат, киви, лимун и наранџа, броколи, карфиол, прокељ и купус, могу да помогну да се из тијела избаце штетни продукти цигарета.

Зелени чај

Пушењем тијело губи потребну течност и организам пуно брже долази у стање дехидрације. Испијање велике количине домаће витаминске воде: два литра воде са кашичицом наренданог ђумбира, једним краставцем, лимуном и 12 листића нане, и зеленог чаја препуног антиоксиданата испирите никотин из тијела.

Мрква

Никотин уништава кожу и чини је беживотном и сувом. Желите ли да се ријешите ове ружне нуспојаве пушења једите што више мркве. Она садржи велике количине витамина А, К, Ц и Б који су главни чистачи тијела. Мркву исцједите у соковнику помјешану с јабуком и лимуном или је ставите у салату.

Шпинат

Фолна киселина врло је важна за нормалан рад и развој тијела, али исто тако помаже тијелу да се ријеши никотина. Велике количине фолне киселине налазе се у шпинату.

Броколи, прокељ и купус

Осим што ово поврће садржи полифеноле који су се показали кориснима у смањивању разних упала у систему за варење, такође садржи и антиоксидансе који чисте тијело од бројних токсина. Кувајте их што краће како бисте сачували све њихове квалитете.

Киви, лимун и наранџа

Осим воде, никотин из тијела избацује и витамине А,Ц и Е који јачају имунитет и помажу организму да се бори против разних инфекција и бактерија. Како бисте надокнадили изгубљене витамине посегните за кивијем или пак попијте чашу лимунаде. Сок од наранџе хидратизује тијело, обезбјеђује му потребне витамине, али и чисти организам од никотина. Исцједите двије наранџе, додајте мало воде и попијте између оброка.

Извор: Вечерње новости

MD MONTEL