„Истина“ групе КОБ као живи споменик очевима и синовима

JP Putevi Brcko

„Ова пјесма није позив на рушење било чега. Нажалост, то морамо нагласити на самом почетку јер знамо да ће нас одређене групе и особе етикетирати. Ми не рушимо оно за шта су многи очеви, синови, мужеви дали своје животе. Ова пјесма је искључиво позив на трагање за истином и правдом као највишим цивилизацијским тековинама. Она је симбол највеће љубави – оне родитељске. Она је живи споменик свим очевима и синовима.“

Овим ријечима чланови групе КОБ описују своју најновију пјесму „Истина“, која је недавно објављена на њиховом YouTube каналу.

Намјерно снимљен без додатног уљепшљавања околине и пропуштања кроз ружичасте филтере, спот осликава свакодевницу обичног човјека и социјални аспект његовог живота, приказујући низ очева и синова у ставу који је постао симбол наше стварности и јасна порука да се од борбе за истину и правду, те достојанство малог човјека не смије одустати. Режију и продукцију потписује Денис Цвијановић, док је за камеру и постпродукцију био задужен Славиша Јањетовић. У видеу глуме обични смртници и мали људи.

Музику и текст написао је Вања Цвијановић, док су на аранжману радили Вања Цвијановић, Милорад Њежић, Душко Цикота и Нинослав Добријевић Тики. Продуцент је Нинослав Добријевић Тики, који је такође био задужен за снимање, микс и мастеринг у Дигитал Боyлер Студију.

Групу КОБ чине четири младића из Костајнице – Вања Цвијановић (вокал и гитара), Милорад Њежић (бас гитара) и Душко Цикота (бубањ). Пратећи вокали и синтисајзер повјерени су Нинославу Добријевићу Тикију.

Ради се о изузетно перспективном младом бенду, који је 2017. године освојио прво мјесто на З.Е.Т. фесту.

MD MONTEL