СУПЛИМЕНТИСАЊЕ ЈАВНОСТИ

JP Putevi Brcko

У последње време све више медија пише о истраживањима „каубојских“ научника који гласно говоре о недовољном квалитету мајчиног млека.

Тврдње каубоја усмерене су на недостатак витамина Д те је због тога „неопходно“ додатно узимање суплимената. ОК, није никаква новина да се бебама дају АД капи, нарочито у зимском периоду када се бебе мање изводе напоље. Старије генерације памте рибље уље и перлице.

Дакле, никакав проблем а ни тајна није да се овај вид „суплимената“ користио од памтивека. Проблем је што овдашњи научници, нарочито са континента Каубоја и Индијанаца, данас потенцирају да мајчино млеко није довољно добро за бебе и да је најбоље да мајка своју бебу храни вештачким млеком јер, забога, у њему има све оно што је бебама потребно за развој.

Ето у назад два милиона година, од настанка човека па до данас, нико није преживео јер до сада нисмо имали научнике да нам кажу шта је бебама најпотребније.

Још нико од тих каубоја није се сетио да каже да је витамин Д или популарно назван „СУНЧЕВ ВИТАМИН“ заправо ХОРМОН! Неопходан је у организму због регулације апсорпције калцијума и изградњу здравих костију те има и позитиван утицај на имунолошки систем. Још нико од ових каубојских научника није рекао да су бебе које су конзумирале мајчино млеко бар годину дана много здравије од беба које су биле мање дојене.

Наравно, није довољно само да дојите своју бебу. Много тога је у игри, од самог начина живота мајке па до начина одрастања бебе.

Ако сте своје дете одгајали у време савета Наде Мацуре која је препоручивала да, на температури од „преко 30 степени Целзијуса“ никако не треба да излазите напоље без преке потребе, онда је живот вашег детета под стакленим звоном предодређен на чешћу посету апотекама од деце која су више времена провела играјући се напољу по свим временским приликама.

Сведоци смо генерацијског суноврата по свим критеријумима. Фармацеутска мафија ће све урадити да вас навуче на своје производе. А све у циљу њиховог богаћења што из дана у дан узима све више маха. Док гледате филм на ТВ само у једном сату појавиће се десет реклама разноразних лекова у којима се на крају рекламе „саветује“ да се „ПРЕ УПОТРЕБЕ ПОСАВЕТУЈЕТЕ СА СВОЈИМ ЛЕКАРОМ ИЛИ ФАРМАЦЕУТОМ… БЛА, БЛА, БЛА“ и то све онако дебилски пребрзо прочитано да и нисте свесни шта је све речено.

Зато имамо све више канцера, све више респираторних болести и све више разних и свакаквих лекова којима се трујемо под геслом лечења.

Наравно, ово се ради стручно јер заправо њима и није у интересу да ви схватите шта је у оној брзалици речено. Другим речима, отворено вам говоре да се ради о „отрову“ али ако се вама нешто деси мафија се ограђује од тога јер ће рећи „УПОЗОРИЛИ СМО ВАС, КО ВАМ ЈЕ КРИВ ШТО СЕ НИСТЕ ПОСАВЕТОВАЛИ“.

Наравно, људи ко људи, чим виде рекламу одма потрче у апотеку к`о волови на појило! А све по оном неписаном правилу „ЧИМ СЕ РЕКЛАМИРА ТО МОРА ДА ВАЉА“!

Чињеница је да је данашња медицина напредовала. Човек поломи кук, оде на операцију, тамо му уграде нови кук и човек ко нов. Ни Мерцедес му није раван. Кад боље размислите, просто вам дође да сломијете и онај здрави кук па да вам оба кука буду од свемирских материјала. Ма скачете од среће ко Ненад Стекић.

Водите се нормалним саветом, чак и када је мајчино млеко у питању: АКО ЈЕ БИЛО ДОБРО И ЗДРАВО ЗА МОЈЕ ПРЕТКЕ, БИЋЕ ДОБРО И МОЈИМ ПОТОМЦИМА! Не падајте на фармацеутске замке.

Када су деца у питању ПУСТИТЕ ИХ ДА БУДУ ДЕЦА, ПУСТИТЕ ИХ ДА ПОКИСНУ, ДА СЕ НА СУНЦУ ИГРАЈУ И ОЗНОЈЕ, ДА ТРЧЕ БОСОНОГИ ПО ЗЕМЉИ, НЕКА ИХ УБОДЕ И ПЧЕЛА, НЕКА СЕ ВАЉАЈУ У БЛАТУ!!!

Учите децу да је додир са земљом лековит. ЧОВЕК ЈЕ ПРИРОДАН!

MD MONTEL