БЛИЦ ВЕСТИ

JP Putevi Brcko

ветска банка у партнерству са Владом дистрикта данас је домаћин окупљања лидера и стручњака из БиХ, Црне Горе, Србије, Хрватске и Словеније, где је разматран значај регионалне сарадње у области управљања водама на коридору река Саве и Дрине. Укупан циљ овог програма је појачавање регионалних интеграција и економског раста унапређеном пловношћу, заштитом од поплава и прекограничним управљањем водама дуж коридора ове две реке. Како је истакнуто, ово је прилика за земље из сливова река Саве и Дрине да се обавежу на сарадњу у правцу економски продуктивног управљања овим заједничким ресурсима.

уристички радници у Брчко дистрикту се интезивно припремају за скорашњи долазак више речних крузера који ће Дунавом и Савом између осталог и на ово подручје довести више стотина туриста из земаља западне Еуропе. Александар Ђурић шеф Службе за туризам у Влади Брчко дистрикта напомиње да визија развоја туризма у Брчко дистрикту мора бити у сарадњи и са туристичким потенцијалима околних општинама које се налазе релативно близу а које ће омогућити да туристи доласком на ово подручје у врло кратком времену уживају у различитим садржајима.

организацији Српског просвјетног и културног друштво „Просвјета“ Брчко вечерас ће у 19 часова у Дому културе бити изведена монодрама посвећена писцу Душку Трифуновићу. Монодраму ће извести млади глумац Милан Димић из Бањалуке.

дбојкашки клуб „Младост“ из Брчког је победник 14-тог КУП-а Одбојкашког савеза БиХ. У полуфиналу је у дворани брчанске Гимназије Младост победила Мушки одбојкашки клуб Јединство Брчко 3 : 0. У финалу је играла Младост и победила „Какањ 78“ резултатом 3 : 0. Ово је шести пут за редом освојена титула победника „КУП-а“. За најбољег играча турнира проглашен је Јован Чендић играч Младости. Победнички пехар је уручио Алија Фатић, председник ОС БиХ.

Најуспешнија такмичарка на јучерашњем „Отвореном првенству Дистрикта“ у борилачким вештинама је Амарела Мустафић чланица брчанског Спортског друштва „Побједник“ са освојених пет златних медаља. Најуспешнији такмичар је Лука Ђокић из Клуба „Чока“ Србија, освајач четири злата. Признање за клуб са највећим бројем такмичара припало је Клубу „РЕЈИ“ Зеница. Учествовало је више од 900 такмичара из седам земаља сврстаних у 57 клубова. Технички домаћин такмичења, које је организовано пред више стотина присутних у Техничкој школи, поводом деветнаестог рођендана Дистрикта, било је Спортско друшво „Побједник“ – Брчко.

MD MONTEL