BLIC VESTI

KOLUBARA Brčko

-Svetska banka u partnerstvu sa Vladom distrikta danas je domaćin okupljanja lidera i stručnjaka iz BiH, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Slovenije, gde je razmatran značaj regionalne saradnje u oblasti upravljanja vodama na koridoru reka Save i Drine. Ukupan cilj ovog programa je pojačavanje regionalnih integracija i ekonomskog rasta unapređenom plovnošću, zaštitom od poplava i prekograničnim upravljanjem vodama duž koridora ove dve reke. Kako je istaknuto, ovo je prilika za zemlje iz slivova reka Save i Drine da se obavežu na saradnju u pravcu ekonomski produktivnog upravljanja ovim zajedničkim resursima.

-Turistički radnici u Brčko distriktu se intezivno pripremaju za skorašnji dolazak više rečnih kruzera koji će Dunavom i Savom između ostalog i na ovo područje dovesti više stotina turista iz zemalja zapadne Europe. Aleksandar Đurić šef Službe za turizam u Vladi Brčko distrikta napominje da vizija razvoja turizma u Brčko distriktu mora biti u saradnji i sa turističkim potencijalima okolnih opštinama koje se nalaze relativno blizu a koje će omogućiti da turisti dolaskom na ovo područje u vrlo kratkom vremenu uživaju u različitim sadržajima.

-U organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društvo „Prosvjeta“ Brčko večeras će u 19 časova u Domu kulture biti izvedena monodrama posvećena piscu Dušku Trifunoviću. Monodramu će izvesti mladi glumac Milan Dimić iz Banjaluke.

-Odbojkaški klub “Mladost” iz Brčkog je pobednik 14-tog KUP-a Odbojkaškog saveza BiH. U polufinalu je u dvorani brčanske Gimnazije Mladost pobedila Muški odbojkaški klub Jedinstvo Brčko 3 : 0. U finalu je igrala Mladost i pobedila “Kakanj 78” rezultatom 3 : 0. Ovo je šesti put za redom osvojena titula pobednika “KUP-a”. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Jovan Čendić igrač Mladosti. Pobednički pehar je uručio Alija Fatić, predsednik OS BiH.

Najuspešnija takmičarka na jučerašnjem “Otvorenom prvenstvu Distrikta” u borilačkim veštinama je Amarela Mustafić članica brčanskog Sportskog društva “Pobjednik” sa osvojenih pet zlatnih medalja. Najuspešniji takmičar je Luka Đokić iz Kluba “Čoka” Srbija, osvajač četiri zlata. Priznanje za klub sa najvećim brojem takmičara pripalo je Klubu “REJI” Zenica. Učestvovalo je više od 900 takmičara iz sedam zemalja svrstanih u 57 klubova. Tehnički domaćin takmičenja, koje je organizovano pred više stotina prisutnih u Tehničkoj školi, povodom devetnaestog rođendana Distrikta, bilo je Sportsko drušvo “Pobjednik” – Brčko.

MD MONTEL