МАНИПУЛАЦИЈА ЧИЊЕНИЦАМА – Верујте нама, а не сопственим очима

JP Putevi Brcko

Већина данашњих таблоида на насловним странама доноси приче о протестима грађанима протеклог викенда, упаду у РТС и хиљадама грађана који су у недељу 17. марта опколили зграду Председништва где је Александар Вучић одржао конференцију за медије. Док већина дневних наслова пише да Ђилас, Јеремић и Обрадовић желе крв дивљајући по Београду, таблоид Ало отишао је најдаље – на насловној страни тврде да је Вучић изашао пред демонстранте и „јасно рекао шта мисли о њима“.

На насловној страни таблоид Ало тврди да је Вучић изашао пред демонстранте испред Председништва и јасно им рекао шта мисли о њима. Слика којом илуструју текст показује Вучића који излази пред десетак грађана. Међутим, председник Вучић је из Председништва изашао тек када су се демонстранти разишли, односно отишли у протестну шетњу централним улицама Београда и до предвечерја задржали испред полицијске станице у Булевару деспота Стефана.

Снимци објављени на друштвеним мрежама међутим показују и да је Александар Вучић грађанима поручуо „Желим вам све најбоље“, па није јасно на шта Ало мисли када пише да им је показао шта „мисли о њима“.

У тексту Ало-а тврди се и да је окупљених грађана испред Председништва било тек нешто више од хиљаду. Међутим, снимци које су сачинили новинари КРИК-а који су били на лицу места демантују и Ало и председника Вучића.

Информер у најновијем броју цитира и контроверзног аналитичара Божидара Спасића који каже да је „апсолутно тачно да кризни штаб побуњеника планира да фингира на Обрадовића, Ђиласа а чак се помињу и одређене жене“.

Извор: Раскринкавање

MD MONTEL