БЛИЦ ВЕСТИ

JP Putevi Brcko

рчанска Скупштина, током јучерашњег заседања је усвоила сет од осам закона о платама запосленика јавних служби и инстутуција Брчко дистрикта. Усвојеним законима за кориснике буџета су повећане плате а и уведен је минули рад у проценту од 0,3 одсто за навршену годину радног стажа. Овим изменама најнижа плата на буџету, уместо досадашњих 470 KM, износиће 654 КМ. Истодобно, плате функционера, градоначелника или председника скупштине, нису повећане. Примена новоусвојених закона стартоваће од првог јула ове године.

организацији Јавног предузећа „Лука Брчко“, данас ће бити одржана презентација пројекта „Контејнерски терминал у Луци Брчко“. На крају презентације предсавници брчанске „Луке“, потписаће и меморандум о сарадњи са Хрватским железницама, железницама Федерације БиХ, жељезницама Републике Српске и Белисар Логистика Брчко.

укометаши брчанске Локомотиве су у 18. колу Премијер лиге БиХ одиграли утакмицу са фаворитом РК Грачаница која је друга табели. Резултат на крају утакмице био је нерешен 26 : 26. Локомотива има 23 бода на таблици лиге.

MD MONTEL