BLIC VESTI

KOLUBARA Brčko

-Brčanska Skupština, tokom jučerašnjeg zasedanja je usvoila set od osam zakona o platama zaposlenika javnih službi i instutucija Brčko distrikta. Usvojenim zakonima za korisnike budžeta su povećane plate a i uveden je minuli rad u procentu od 0,3 odsto za navršenu godinu radnog staža. Ovim izmenama najniža plata na budžetu, umesto dosadašnjih 470 KM, iznosiće 654 KM. Istodobno, plate funkcionera, gradonačelnika ili predsednika skupštine, nisu povećane. Primena novousvojenih zakona startovaće od prvog jula ove godine.

-U organizaciji Javnog preduzeća “Luka Brčko”, danas će biti održana prezentacija projekta “Kontejnerski terminal u Luci Brčko”. Na kraju prezentacije predsavnici brčanske “Luke”, potpisaće i memorandum o saradnji sa Hrvatskim železnicama, železnicama Federacije BiH, željeznicama Republike Srpske i Belisar Logistika Brčko.

-Rukometaši brčanske Lokomotive su u 18. kolu Premijer lige BiH odigrali utakmicu sa favoritom RK Gračanica koja je druga tabeli. Rezultat na kraju utakmice bio je nerešen 26 : 26. Lokomotiva ima 23 boda na tablici lige.

MD MONTEL