Лудо заљубљени: Њему 74, њој 21

JP Putevi Brcko

Милојко Божић (74) из Пилатовића и Милијана Богдановић (21) из Лучана ових дана су најпознатији пар у Пожеги! Разлика у годинама од чак пет деценија нимало не смета њиховој љубави, о којој поносно причају и крунисаће је браком.

Заљубљени пар ових дана обилази продавнице венчаница и док шетају Пожегом пролазници се за њима окрећу и врло често их коментаришу наглас, али они за лоше речи не хају.

Када се Милијана родила, Милојко је већ био пензионер. Он је читав живот радио у Београду, али се по одласку у пензију вратио у родно село, где му се, сасвим неочекивано, десила велика љубав са прелепом Милијаном.

– Свадба је заказана за 7. септембар и ми једва чекамо када ће се наша љубав озваничити браком. Прво ме је привукао његов физички изглед. Не волим младе момке, старији ми се свиђају одувек. За своје године он, реално, одлично изгледа. Не занима ме ко шта мисли и прича, Микана (како му тепа) познајем цео живот, комшије смо и ја сам долазила код њега да му се нађем када је био болестан, тада се наша љубав родила – прича Милијана за портал Рина и присећа се почетака њиховог познанства.

– Знам га откако сам била мала. Са мојих 17, непуних 18 година остварили смо ближи контакт, почели смо да се дружимо. Мало сам се ја заљубила, па онда и он. Било смо око годину дана у вези. Када смо шетали заједно, сви су загледали, било је чудно. Одјекнула је прича као атомска бомба. После смо прекинули, не знам зашто. Нисам хтела ја да се јавим, а ни он. Онда се догодило да је требало да иде на операцију срца, уградњу бајпаса. У том тренутку није било никога уз њега да му помогне. Понудила сам се врло радо, без икакве обавезе, пријатељски, да поспремим кућу, направим ручак. Али нисам могла да издржим његову близину, родила се велика љубав.

Милојко је оперисан у децембру, а након његове операције ништа не може да их растави. Свадбу су заказали и планирају будућност. Углас говоре да желе децу – колико, још се нису договорили, сигурни су само да ће их бити.

Милијани је јасно, како каже, да су многима трн у око, да људи сумњају у њихову љубав и да мисле да је она са њим из неког интереса. Међутим, злокобни коментари је не занимају.

– Многи мисле да сам са њим из интереса, али све је најнормалније. Немамо проблем ни да кажемо да су његова укупна примања 50.000 динара. Нас двоје живимо у нашој дрвеној палати, ту ћемо презимити, а на пролеће ћемо кренути са реновирањем куће коју је Микан давно саградио, али која је сасвим нормална, нема никаквог луксуза и беса – тврди она и додаје да јој је најважније да је њена породица прихватила њен избор, а за сеоске приче не мари баш много.

Како каже будућа млада, у плану је и да се ускоро запосли.

– Планирам да се и ја запослим и допринесем нашем буџету. Завршила сам четворогодишњу школу, техничар сам за заштиту животне средине, али не тражим посао у струци. Не стидим се рада, гледам неки бутик или кафић – каже ова весела девојка.

Заљубљени Милојко потврђује све што прича његова будућа супруга Милијана и додаје да није ни слутио да ће га у овим годинама снаћи оваква љубав.

– Ко би то очекивао да ћу се тако заљубити. Привукла ме њена доброта и лепота – једноставан и јасан је Милојко.

MD MONTEL