Котор, називи улица на ћирилици премазани црвеном бојом

JP Putevi Brcko

У которском насељу Шкаљари табле са називима двеју улица исписане ћирилицом премазане су црвеном бојом. Ради се о улицама Иво Бркановић и Мали Банат. Овај чин је изазвао негодовање грађана Котора, посебно становника који живе у овим улицама, преноси портал ЦдМ.

Грађани кажу да им није јасно зашто је то неко урадио и зашто би било коме у Котору сметао ћирилични назив улице. Очекују да ће општинске службе реаговати и да ће табле са префарбаним називима улица убрзо бити замењене.

Председница Скупштине општине Котор Драгица Перовић осудила је овај вандалски чин.

„Желим да верујем да се тај ко је то урадио већ покајао и да више оваквих инцидената неће бити јер то није примерено Котору који је препознат цивилизован град у сваком погледу“, рекла је Перовићева за Дан и нагласила да ће се одлука Скупштине општине Котор о називима улица исписаним на два писма доследно примењивати, преноси ЦдМ.

Иначе, на табли Скупштине општине Котор у Старом граду, и то оној на латиничном писму, почетком јануара 2018. године, осванула је анти-НАТО налепница, али и она руске подршке са речима „Работајте братија“.

Анти-НАТО налепница тада је залепљена и на спомен-плочи поморцима Боке погинулим у битци код Лепанта.

Извор: ртс

MD MONTEL