Део радника РТС-а се побунио против Бујошевића: „Двоструко смо понижени“

JP Putevi Brcko

Струковни синдикат РТС-а обратио се челницима те куће и генералном директору Драгану Бујошевићу, тражећи хитан састанак јер су, како наводе, двоструко понижени.

У писмо које је потписао председник Синдиката, Драгомир Милошевић, наводи се незадовољство запослених условима рада али и начином на који се уређује јавни сервис.

Синдикат је подсетио челнике РТС на Закон о јавним медијским сервисима, посебно наглашавајући одредбе о поштовању професионалних стандарда и кодекса: „Свако има право да истинито, потпуно и благовремено буде обавештен о питањима од јавног значаја и средства јавног обавештавања су дужна да то поштују“. Такође се подсећа на одредбу: „Ради омогућавања грађанима да формирају сопствено мишљење о појавама, догађајима и личностима, обезбеђује се разноврсност извора информација и медијских садржаја“.

Струковни синдикат РТС-а истиче да је јавни сервис дужан да извештава правовремено и непристрасно, да омогући изражавање идеја и мишљења која су заступљена у заједници, да подстиче на расправу у духу толеранције, о свим темама од интереса за јавност, да производи разноврсне програмске садржаје и да тежи највишем нивоу квалитета услога.

У писму адресираном и на председника УО РТС-а Владимира Вулетића, помоћника генералног директора Миливоја Михајловића, заменицу Ивану Миковић и генералног секретара РТС-а Станислава Вељковића указује се и на незаконито увођење нових додатних послова запосленима без анекса Уговора о раду и адекватне надокнаде.

Такође се указује на незаконито награђивање запослених на руководећим позицијама због којих се радници РТС-а, како наводе, осећају двоструко пониженим.

Генерални директор РТС-а Драган Бујошевић јуче није одговорио на питање Данаса да ли је примио писмо Синдиката и да ли ће се састати са његовим представницима.

Извор: герила

MD MONTEL