Бимал купио индустрију уља Сунце из Сомбора

JP Putevi Brcko

Компанија Бимал из Брчког, преко своје београдске фирме, купила је уљару „Сунце“ из Сомбора. Као купац се појављује фирма Бимал инвест Београд, чији је власник Бимал Брчко.

Бимал преузима фирму Ново Сунце, основану 17. децембра прошле године, а њен оснивач је позната компанија Сунце фабрика уља и биљних масти Сомбор.

Договор подразумева да се имовина компаније Сунце пренесе на фирму Ново Сунце пре преузимања од стране Бимала.

Писмо намере о преузимању између компанија Бимал инвест и Сунце потписан је у децембру прошле године, а посао су у фебруару ове године одобрили регулатори у Србији.

Бимал уговором стиче удео од 77 одсто у сомборској компанији.

Компанија Сунце имала је удео од 10 до 20 одсто на тржишту Србије у 2017. години када је реч о производњи сировог сунцокретовог уља. Такође је имала до пет одсто удела у производњи рафинисаног јестивог сунцокретовог уља и сировог сојиног уља.

„Бимал и Сунце од раније уско сарађују у набавци материјала, откупу производа и на сличним пословима. Медији су и раније спекулисали да би могло доћи до ове аквизиције“, навео је портал БизнисИнфо.

Бимал Група, како се наводи на сајту компаније, лидер је у преради уљарица и житарица како у земљи, тако и у региону, са консолидованим приходом вишим од 125 милиона евра годишње.

Извор: данас

MD MONTEL