РТС: Дајрект медија нам није понудила да купимо права емитовања утакмица ЕП

JP Putevi Brcko

Радио-телевизија Србије негирала је данас наводе Јунајтед групе (Унитед Група) да је директорка Дајрект медија (Дирецт медиа) Јадранка Дринић понудила генералном директору Драгану Бујошевићу да РТС купи права емитовања утакмица за Европско првенство у фудбалу.„Да таква понуда постоји била би у архиви и Дајрект медије и РТС-а.

Зато што се такве понуде увек дају у писаном облику“, навео је РТС у саопштењу реагујући на објашњење Јунајтед групе да је откупила права на пренос утакмица фудбалске репрезентације Србије и 2017. године понудила РТС-у да откупе право преноса и утакмица квалификација и Лиге нације, али да Бујошевић на састанку са директорком Дајрект медије није показао интересовање.

РТС је навео да је Јадранка Дринић једино рекла генералном директору РТС да ће да учини све што може да управо РТС купи права преноса утакмица Европског првенства, а да „то свакако није понуда, него добра намера, односно жеља“.

„Директорка Дајрект медије, никада није понудила генералном директору Драгану Бујошевићу да Радио-телевизија Србије купи права емитовања утакмица за Европско првенство у фудбалу“, пише у саопштењу јавног сервиса.

Јунајтед група раније данас је саопштила да је руководству РТС-а „прешло у навику да обмањује грађане, јер се никако другачије не може тумачити њихов одговор Јунајтед групи у коме тврде да нису добили никакву понуду да преносе утакмице квалификација за Европско првенство у фудбалу (Еуро) 2020.“

РТС је јуче затражио од Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) да испита „на који начин“ је дошло до тога да утакмицу фудбалске репрезентације Србије у квалификацијама за Европско првенство, „преноси кабловска, односно телевизија која не обухвата целокупно подручје Србије“.

Извор: данас

MD MONTEL