ТРАЖИ СЕ „КОСМОНАУТ“ ЗА ПОСАО У ФАБРИЦИ!

JP Putevi Brcko

Колико су далеко послодавци спремни да иду у осмишљавању „квалитетног“ расписивања конкурса приликом запошљавања радне снаге говори и недавно прочитан оглас на једном приватном локалном Радију у Кондоминијуму.

Од прилике овако изгледа оглас.

Наслов: ТРАЖИ СЕ РАДНИК НА ПОЗИЦИЈИ „ОБЕЗБЕЂЕЊЕ“!

Сам наслов не изгледа ништа ново и готово велика већина незапослених би одма отрчала да конкурише за радно место. Ипак, овај оглас није тако једноставан као што изгледа на први поглед. Водитељка приватног локалног Радија се сва усапуњала читајући до краја оглас у којем стоји следеће:

КАНДИДАТИ ТРЕБА ДА ИСПУЊАВАЈУ (најблаже речено) СЛЕДЕЋЕ УСЛОВЕ:

  • ДА ПОСЕДУЈУ ДОЗВОЛУ ОД СТРАНЕ ПОЛИЦИЈЕ О ЗАВРШЕНОМ КУРСУ У РУКОВАЊУ ВАТРЕНИМ НАОРУЖАЊЕМ
  • ДА ИМАЈУ ПОЛОЖЕН КУРС ЗА ВАТРОГАСЦА
  • ДА ИМАЈУ ПОЛОЖЕН КУРС И ДУГОГОДИШЊЕ ИСКУСТВО У РАДУ СА ЛОПАТОМ И ГРАБЉАМА
  • ДА ИМАЈУ ЗАВРШЕН КУРС И ИСКУСТВО У РУКОВАЊУ СА МАШИНСКИМ АЛАТОМ
  • ДА ПОСЕДУЈЕ ПОТВРДУ О ЗАВРШЕНОМ КУРСУ ИЗ ПРВЕ ПОМОЋИ

Будимо реални, све ово у једном човеку једино поседује СУПЕРМЕН!!!.

Водитељка наставља са читањем образлажући све горе наведено кроз ОПИС ПОСЛОВА!

-Кандидат који буде примљен на радно место ОБЕЗБЕЂЕЊЕ у свом раду дужан је да личним наоружањем и властитим животом стоји на бранику фабричког круга.

Радник на обезбеђењу дужан је да, у временском периоду од почетка зиме до раног пролећа чисти снег на паркингу и око портирнице. Том приликом мора да ПОКАЖЕ СВЕ НАУЧЕНЕ ВЕШТИНЕ У ОБЛАМАЊУ РУЧНОГ ЗГЛОБА У РАДУ СА ЛОПАТОМ МАРКЕ „М2002“. СНЕГ КОЈИ ПАДА НЕ СМЕ ДА СЕ ЗАДРЖИ НА ДИРЕКТОРОВОМ АУТОМОБИЛУ ДУЖЕ ОД ДВА МИНУТА. У СУПРОТНОМ СЛЕДИ ОТКАЗ ЗБОГ ПОВРЕДЕ ПРАВИЛНИКА О РАДУ.

Радник на обезбеђењу је дужан да у временском периоду од почетка ране јесени, па све док то временске прилике дозвољавају, у кругу фабрике чисти опало лишће грабљама марке „М2008“. Дозвољено временско задржавање опалог лишћа ВАН СТАБЛА је седамнаест секунди.

-У слободно РАДНО време радник на обезбеђењу је дужан да одржава пругу и пружну скретницу у кругу фабрике као и да исту, због дотрајалости, повремено својеручно сервисира.

Радник на обезбеђењу мора У РАДНО ВРЕМЕ да обилази и контролише све запаљиве ћошкове у кругу фабрике те у случају самозапаљивања, такве ћошкове помоћу ПП апарата, спречи од могућег распламсавања.

Радник на обезбеђењу дужан је да пружи прву помоћ у случају повреде на раду свим запосленима, ако до тога дође. Том приликом од радника на обезбеђењу се очекује да превија, да даје вештачко дисање, да врши реанимацију срца, па чак и да на лицу места одради комплетну операцију кука. Ово је због мера предострожности јер док „Кондоминијум Хитна помоћ“ стигне до унесрећеног пацијенту ће бити време за четресницу.

И када све ово чујете у једном Радио огласу свако нормалан би помислио да ова фирма тражи КОСМОНАУТА СА НАСА-ине ЛИСТЕ запослених јер све ово у лику и делу једног брчака НИЈЕ МОГУЋЕ ПРОНАЋИ!

Ко ће бити примљен? Па вероватно РАДНИК НА ОБЕЗБЕЂЕЊУ који, БАР АМАТЕРСКИ, зна да развлачи и коре за питу и који уме да шиша, фенира и маникира, како би запослени у Управи предузећа имали адекватан третман. Са друге стране такав радник на обезбеђењу имаће шансу да се пословно више истакне од других кандидата.

О плати овог космонаута није потребно говорити јер прати овдашњи минималац.

Школска спрема се у огласу и не тражи. А и шта ће вам школа, ипак се овде ради о ОБИЧНОМ раднику на ОБЕЗБЕЂЕЊУ ФАБРИЧКОГ КРУГА!

MD MONTEL