БЛИЦ ВЕСТИ

JP Putevi Brcko

На подручју источне Херцеговине активно је 15 пожара, али они не прете грађанима и њиховој имовини, речено је Срни у Регионалном центру Републичке управе Цивилне заштите чије је седиште у Билећи. У центру су навели да је на подручју Билеће активно пет пожара. У Љубињу су активна два пожара, док се и невесињски ватрогасци боре са пожарима, а активни су пожари и на подручју Гацка. На подручју Требиња активан је пожар у рејону Требињских брда, али ватру је немогуће гасити због неприступачног терена

На челу Канцеларије за превенцију и борбу против корупције у Дистрикту, биће особа која није на кадровским листама политичких странака, са најмање седам година радног искуства, сазнајемо у Влади дистрикта. Ово су само неки од посебних услова за одабир директора канцеларије и његова два заменика. Јавни позив, за попуну ових позиција, биће расписан већ наредног месеца. Недавно усвојеним буџетом, прецизирано је да се за шестомесечни рад ове канцеларије издваја 290.000. марака.

Удружење БХ. новинара у сарадњиса ОЕБС-ом БиХ, организује данас дебату на тему „Препознавање и борба против дезинформација ‘Фејкњуз’ у јавном медијском простору, те утицај дезимформација на јавно мњење”.
Учесници су представници медија, ОЕБС – а, представници невладиних организација, као и представници власти, полиције и судства Брчко дистрикта.

Рукометни клуб Локомотива Брчко у 21. колу Премијер мушке лиге БиХ играла је у дворани Економске школе у Брчком са рукометашима Маглаја. Коначни резултат био је 22 : 24. На полувремену 14 : 13. Маглај је у својим редовима имао голмане који су заслужни за победу гостију, а томе су допринели и промашени зицери Брчака.

MD MONTEL