ЗВАНИЧНО: Тони Блер саветује и Вучића и Харадинаја

Kolubara

Влада Косова платила је компанији Шери Блер, супруге Тонија Блера, 500.000 евра за правно саветовање о Специјалном суду, тврде из приштинске телевизије Т7, преноси Газета Експрес.

Како пише портал КоССев, иако су сви уговори Владе Косова са међународним компанијама поверљиви, косовски министар правде, Абелард Тахири, потврдио је за Т7 да влада Косова добија саветодавне услуге о томе како да се понаша према Србији у овом процесу.

Поред тога, наводи портал, Косово има и саветнике у вези са документима и правилима рада Специјалног суда.

Приштинска телевизија јавља и да је руководећа једне од две компаније које саветује косовску владу о питањима везаним за Специјални суд, Шери Блер, жена бившег премијера Велике Британије.

Реч је о компанији “Омниа Стратегy” која већ, како тврде, девет месеци саветује Владу Косова, а чији је уговор на пола милиона евра недавно истекао.

Премијерка Србије је, коментаришући тврдње медија да инситутут Тонија Блера тражи саветнике за Владу и упитана да ли је Влада Србије склопила уговор са тим институтом, рекла да је Блеров институт помагао Влади Србије када су се оснивали “диливери јунитс” у оквиру кабинета Александра Вучића, када је био премијер, а да је она наставила ту праксу.

Извор: герила

MD MONTEL