ДЕФИНИТИВНО: Омаловажавање жена је званична политика Српске Напредне Странке

JP Putevi Brcko

Блокада улаза у градску скупштину се завршила и могли би у пар реченица да се осврнемо шта се тамо заиста дешавало и зашто је испао толики циркус.

Дакле, они су дошли да разговарају са градоначелником Београда, без икакве намере и без икакве жеље за било којим насиљем. Заменик тог истог градоначелника је послао жене које су запослене у градској управи да изађу напоље и вређају окупљени народ. И то је укратко сва истина.

Наравно господа на власти не смеју да дозволе било који дијалог, те уместо да разговарају са незадовољним грађанима, а верујте у свакој чак и у најбоље уређеним државама света постоје незадовољни, они прибегавају све горим и све ружнијим „спиновима“.

Нажалост неко ко саветује Александра Вучића сматра да је најбоља идеја да свако незадовољство претвори у насиље над женама, исто оно насиље које је рецимо Синиша Мали спроводио над својом супругом, али то никоме тада није сметало.

Не само данас и када су Двери протестовале испред „Пинка“ они су пустили жене и исценирали напад на новинарке. Наравно на суду је оптужница пала јер сви смо видели да нико никог није напао.

Недавно је Јутка правио скуп подршке самом себи где је у прве редове поставио управо жене, иако сви врло добро знамо шта је тај човек радио.

И није то сада главни проблем, главни проблем је што заиста постоје жене у Србији које пристају да буду овако понижене. А понижене су јер свесно лажима нападају неистомишљеника актуелне власти. Понижене су јер су само играчке у рукама Александра Вучића и његових најближих сарадника. Понижене су јер оне заиста немају никаква права, служе као средство којим се режим служи за обрачуне са опозицијом.

Врло је трагично све оно што смо данас видели. Вучић је без икакве сумње човек који више од било кога другог на свету воли власт. Човек који ће све урадити, али ево данас можемо рећи и буквално све само да на власти остане. Њега жртве не занимају, не занима га то што прави све већи раздор у народу, не занима га што држава убрзано пропада, он има само један циљ а то је без икаквог двоумљења останак на власти.

Највећа потврда јесте управо реченица коју је изговорио док је држао конференцију за медије да су жене које се држе за руке пред налетом фашиста најлепша слика Србије.

И поражавујеће је што се управо та лаж намеће као главна тема након данашњих дешавања.

Сви који имамо очи и који можемо да саберемо 2 и 2 видимо да никаквог напада није било, никаквог упада, никаквог залетања на било које жене. Било је само потребно разговарати са градоначелником о колапсу и терору који Београђани доживљавају.

Осим Вучића и Весића, никако не смемо заборавити да сви медији који су под њиховом контролом једноставно морају сносити одговорност за ово. Јер управо ти медији уместо да извештавају објективно намећу лаж као главну тему. Управо ти медији су креатори паралелне стварности која егзистира само у болесној фикцији људи из врха СНС-а.

Све ово ће једном проћи, једноставно мораће, али да ли ће они који су у данашњој срамоти учествовали моћи да ставе прст на чело, да се погледају у огледало и кажу да ли је било вредно укаљати свој образ и бити оруђе у руци једног болесног човека?

Ми мислимо да није, а пратићемо наставак дешавања и нажалост ни најмање нисмо оптимисти да ће се целокупна шарада завршити мирно и достојанствено. Још једном апелујемо на све који могу да утичу на јавност да се дозову памети и да не раде овакве ствари, пре или касније ћете схватити да заиста није било вредно.

MD MONTEL