Још један скеч из „Топ листе надреалиста“ претворио се у реалност

JP Putevi Brcko

Након 28 година

У вријеме када је настала, ТВ серија „Топ листа надреалиста“ бритким хумором освојила је милионе гледалаца на простору бивше Југославије. Распадом заједничке државе култна серија није изгубила на популарности, напротив показало се да су култни Надреалисти предвидјели многе ствари, о чему свједоче клипови на Ју Тубу…

Ко још не памти „сарајевски зид“, крај рата 1995. године, национал-детекторе, неприпремљеног ТВ водитеља који интервјуише професора Миљенка Поповића… Дугачак је списак појава и догађаја које су Надреалисти предвидјели.

Ових дана показало се да су Надреалисти предсказали још један догађај. Наиме, 11. априла 2019. године, министар одбране Србије Александар Вулин, заједно с неколико страначких колега из владајуће Српске напредне странке (СНС), најавио је штрајк глађу… у знак протеста против опозиције у Србији!

Није шала, него сурова реалност и подсјећање на култни скеч Надреалиста „Штрајк власти“ из 1991. године. У међувремену је Вулин одустао од штрајка, али је остао горак укус да се након 28 година обистинио још један скеч легендарне сарајевске екипе.

MD MONTEL