Još jedan skeč iz “Top liste nadrealista” pretvorio se u realnost

KOLUBARA Brčko

Nakon 28 godina

U vrijeme kada je nastala, TV serija “Top lista nadrealista” britkim humorom osvojila je milione gledalaca na prostoru bivše Jugoslavije. Raspadom zajedničke države kultna serija nije izgubila na popularnosti, naprotiv pokazalo se da su kultni Nadrealisti predvidjeli mnoge stvari, o čemu svjedoče klipovi na Ju Tubu…

Ko još ne pamti “sarajevski zid”, kraj rata 1995. godine, nacional-detektore, nepripremljenog TV voditelja koji intervjuiše profesora Miljenka Popovića… Dugačak je spisak pojava i događaja koje su Nadrealisti predvidjeli.

Ovih dana pokazalo se da su Nadrealisti predskazali još jedan događaj. Naime, 11. aprila 2019. godine, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, zajedno s nekoliko stranačkih kolega iz vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), najavio je štrajk glađu… u znak protesta protiv opozicije u Srbiji!

Nije šala, nego surova realnost i podsjećanje na kultni skeč Nadrealista “Štrajk vlasti” iz 1991. godine. U međuvremenu je Vulin odustao od štrajka, ali je ostao gorak ukus da se nakon 28 godina obistinio još jedan skeč legendarne sarajevske ekipe.

MD MONTEL