Гранична полиција ухапсила девет особа због кријумчарења миграната

JP Putevi Brcko

Службеници Граничне полиције БиХ, према наредби Суда и Тужилаштва БиХ, данас на подручју Бијељине, Брчког и Доњих Жабара спроводе мјере и радње хапшења, претреса објеката и прегледа особа те привременог одузимања предмета који потичу из почињења кривичних дјела.

Активности полицијских службеника усмјерене су против организиране криминалне групе која је од јануара до априла 2019. године на подручју Бијељине, Брчког, Бихаћа и Босанске Градишке кријумчарила мигранте из земаља високог миграцијског ризика, а најчешће Пакистана, Ирана, Ирака и Сирије.

Како незванично  сазнајемо да је до сада ухапшено осам особа које су кријумчариле мигранте. Но, акција и даље траје. Ухапшена је још једна особа.

Из Тужилаштва БиХ је речено да се ради о опсежној истрази која се спроводи против особа осумњичених да су као организована криминална група вршиле кријумчарење миграната углавном с подручја Блиског и Средњег истока, који нису испуњавали услове за законит улазак, боравак и трансфер кроз БиХ.

Из Граничне полиције је појашњено да је обављен претрес на 10 локација и ухапшено девет особа које ће након криминалистичке обраде, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, бити предате Тужилаштву БиХ. Привремено су одузети четири путничка возила, одређена количина опојне дроге и муниције.

MD MONTEL