Лукач не одустаје од забране сликања полицајаца, Станивуковић најавио изложбу фотографија

JP Putevi Brcko

Нацрт закона о полицији и унутрашњим пословима и Нацрт закона о јавном реду и миру остали су на дневном реду Народне скупштине РС након што су посланици већином гласова одбили приједлог посланика Драшка Станивуковића да се они скину с дневног реда.

Претходно је Драган Лукач, министар унутрашњих послова, рекао да неће повући законе, већ да очекује да посланици дају своје приједлоге и сугестије током расправе.

Станивуковић је рекао да поменти закони крше људска права и европске конвенције, истакавши да је пријетња затвором до 60 дана за фотографисање полицијских службеника кршење постојећих закона и Европске конвенције о људским правима.

“Ако усвојите овај закон, ја ћу направити изложбу ваших фотографија јер ће се у народу појавити бунт и пркос на ваше угњетавање”, рекао је Станивуковић.

Лукач је оптужио Станивуковића да није компетентан да оцјењује квалитет закона, и да посланик има право да изнесе своје мишљење о закону, али не да вријеђа предлагаче закона.

“Шта није у складу с европским стандардима и људским правима? Није указао ни на шта конкретно. Ми ћемо саслушати расправу и усвојити све добре приједлоге”, рекао је Лукач.

Извор: Независне

MD MONTEL