ПРОСЈАЧЕЊЕ ИЛИ ОБРАЗОВАЊЕ, ПИТАЊЕ ЈЕ САД?

JP Putevi Brcko

Хуманитарне активности у Кондоминијуму, по закону, могу обављати само она удружења која су регистрована за овакав вид пружања помоћи.

Кондоминијум не би био Кондоминијум да овакве акције не раде сви они којима то падне на памет. Од оних „пресретача“ који по кафићима просе уз некакве папире, па ево у најновијем случају чак и ОСНОВНЕ ШКОЛЕ. Тачније, разредни старешина и директор „V ОШ“.

Вероватно је њихова намера била поштена, али ипак овакав вид прикупљања новчаних средстава није по овдашњем Закону.

Подсећања ради, прошле године група грађана хтела је да помогне момку из МЗ Илићка око његовог лечења те је на овакав начин позвала све људе добре воље да уплате колико могу НА ЊЕГОВ текући рачун. То је наишло на неодобравање Законодавне власти те је сугерисано да се ради о противзаконитом прикупљању новчаних средства. Тада се укључило једно хуманитарно удружење и новац је прикупљен ПО ЗАКОНУ И ВЕОМА ТРАНСПАРЕНТНО (како мрзим ову реч транспарентно).

Поставља се питање ДА ЛИ ЈЕ ОВУ ХУМАНИТАРНУ АКЦИЈУ СА ЖИРО РАЧУНОМ РАЗРЕДНОГ СТАРЕШИНЕ У „V ОШ“ ОДОБРИО МИНИСТАР ОБРАЗОВАЊА?

Ако није, ХОЋЕ ЛИ ПОЗВАТИ ДИРЕКТОРА И РАЗРЕДНОГ НА ОДГОВОРНОСТ?

Како то да агенција која ће водити децу на екскурзију НИЈЕ ОДОБРИЛА (као увек до сада) минимум ТРИ БЕСПЛАТНА ПУТОВАЊА како би и социјално угрожена деца имала прилику да уживају у екскурзији са својим другарима? Или су ГРАТИС путовања подељена наставном особљу?

ТРЕБА ЛИ ОСНОВНА ШКОЛА ДА БУДЕ ХУМАНИТАРНА ИЛИ ОБРАЗОВНА УСТАНОВА?

Мада, када смо код „регистрације“, јавност зна да наше школе нису регистроване у Суду чак ни за оно што треба да раде, ПА ЕТО, ОПЕТ РАДЕ ТО ШТО РАДЕ!

Познавајући овдашње прилике у Образовању (А ЗНАМО ДА ЈЕ ТО ЦРНА РУПА У КОНДОМИНИЈУМУ) чак и ове „незаконите“ радње су могуће, јер као и безброј других мутних радњи и ова ће проћи као да је све по пропису и Закону!

 

MD MONTEL