Омладински центар „Вермонт“ напунио 26. година постојања.

JP Putevi Brcko

У тежњи да чини омладину нашег града мотивисаном, очува те шири њихове капацитете, Омладински центар „Вермонт“ егзистира већ 26 година. Кроз свој мукотрпан рад, унаточ озлоглашености невладиног сектора, успио се доказати као организација којој је заиста стало до омладине Брчког, унапређења животног простора, усмјеравање слободног времена на нешто конкретно и корисно за омладину те на концу и сам град. Засебно или удружено са локалним, регионалним и међународним организацијама, Вермонт дјелује подједнако добро.

Ова неисцрпна организација запошљава 19 младих људи и ангажује преко 200 волонтера.Дјелујемо под идејом искориштавања међусобних капацитета у истој мисији а та је, афирмација младих и њихово ангажовање у друштву, заштита и промоција људских права те конструктивна расподјела слободног времена младих. Иако су им примарни фокус, ОЦ „Вермонт“ се не ограничава на помоћ само младима него и свим људима који су заинтересовани да буду дио велике идеје заједништва и изградње здраве средине. Да је Вермонт вриједан хвале, показују и бројне активности које су реализоване у склопу хиљада пројеката у протеклих 26 година постојања, и наравно многобројни донатори, почевши од локалне власти до међународних организација.

Као појединац који је дио овог великог тима, истичем да би сте требали помно размислити прије него се укључите. Када једном осјетите топлину заједнице коју Вермонт шири, увлачи вам се под кожу и његов сте дужник, заувијек. Почевши од доступности колега у сваком тренутку, могућности да упознајете нове људе разноликих карактера до самог чела ове организације који вашу слободу усмјерава на један сасвим необичан, ваш, начин ка нечему што користи првенствено вама и затим читавој организацији, Вермонт вас увијек учи и спрема за оно што се дешава и изван њега.

Данас, велико хвала Омладинском центру „Вермонт“ уз жељу да се његово постојање кроз идеје због којих је и основан, одржи још много, много година.

Срећан рођендан!

MD MONTEL