УК ДОНИРАЛА ИТ ОПРЕМУ ЗА ПЕТ АГЕНЦИЈА ЗА ПРОВОЂЕЊЕ ЗАКОНА У БОСНИ ИХЕРЦЕГОВИНИ

JP Putevi Brcko

Британски амбасадор Matthew Field додијелио је  сет ИТ опреме за пет институција за провођење закона у Босни и Херцеговини, у оквиру четворогодишњег пројекта подршке којим УК настоји помоћи унапређење полицијских структура у БиХ.

Опрема укључује хардwаре и софтwаре компоненте које ће подржати изградњу стандардизоване платформе за уношење и анализу крим-обавјештајних података, у циљу ефикасног рјешавања истрага.

Опрема додјељена путем овог пројекта намјењена је за СИПА БиХ, Граничну полицију БиХ, Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Федералну управу полиције и Полицију Брчко дистрикта БиХ. Пројекат има за циљ да помогне полицијским институцијама да имплементирају модел рада полиције заснован на крим-обавјештајним сазнањима, што ће им помоћи у рјешавању тешких кривичних дијела, укључујући дијела организованог криминала и тероризма. Пројекат обухвата пружање обуке и менторски рад којим се јачају капацитети ових институција, институционалну подршку и набавку опреме, а све уз подршку полицијски експерата из Уједињеног Краљевства.

 

Након примопредаје опреме, амбасадор Фиелд је рекао:

„Пружање подршке полицијским институцијама у БиХ у циљу стварања сигурног окружења за све грађане, представља приоритет за Уједињено Краљевство. Ова опрема и други видови подршке коју пружамо у оквиру пројекта ‘Рад полиције заснован на крим-обавјештајним сазнањима’ има за циљ да помогне полицијским институцијама да раде заједно на превенцији, истрагама и процесуирању криминала на брз и адекватан начин, те на основу тачних и квалитетно анализираних података.

Пројекат је дио ширег програма подршке коју Уједињено Краљевство пружа у области владавине права у БиХ, а који укључује и рад са судовима и тужилаштвима.“

MD MONTEL