ТО ЈЕ ТО

JP Putevi Brcko

Пише: Неда Козомара

Дошло вријеме све се преокрене!

Комичар постао предсједник државе и то званично, демократски изабран. Нечувено!
До сад су то обично били драматурзи или бизнисмени (Трамп) али, очигледно досадили, хоће народ шале и комедије, хљеба и игара.

Кад је Асанж отворио сахаре и изнио тајне свих тајни, планета је претворена у уши и очи, гутала и живјела само за те транскрипте да коначно сазна истину која је тако дуго скривана а сад ево је на тацни, свима доступна.
Сваког чуда 3 дана доста! Додуше то чудо је потрајало неколико година и досадио „бијели“ човјек публици, нарочито амбасадору. Извукоше га к’о џак брашна и бацише лавовима. Нико, ништа! Примјер тоталне игноранције од медија до плебса.
Све што је имао у „џеповима“ дао је свјетини и што се њих, односно нас тиче, представа је завршена, свјетло угасено, публика отишла , куд – ко!?

Сад се тражи комедија и комедијаши! Нико не воли истину јер је она често сурова а у најмању руку непријатна. Кад се сиђе на овај наш ниво испод високих политичких кругова ту тек ничу нови комедијаши. Начин на који се непознати мушкарци обраћају женама на фб није виђен у скоријој историји насих односа.

У литератури давних времена, гдје су описивани ситни, мали преваранти и бон – вивани у покушају, они су бар имали стила и врло вјешто су знали привући пазњу предмету свог интересовања. Просто зато што су били начитани, манире су скупљали од бољих и све чинили да науче знање.

Духовитост је особина ријетких и веома интелигентних. Сви их воле у свом друштву из врло једноставног разлога, они су озон у ваздуху пуном оловне прасине. Деси се некад да вас насмије и бруталност недуховитости у оригиналу као слика и прилика данашњег времена.


Да, то је то!

MD MONTEL