TO JE TO

KOLUBARA Brčko

Piše: Neda Kozomara

Došlo vrijeme sve se preokrene!

Komičar postao predsjednik države i to zvanično, demokratski izabran. Nečuveno!
Do sad su to obično bili dramaturzi ili biznismeni (Tramp) ali, očigledno dosadili, hoće narod šale i komedije, hljeba i igara.

Kad je Asanž otvorio sahare i iznio tajne svih tajni, planeta je pretvorena u uši i oči, gutala i živjela samo za te transkripte da konačno sazna istinu koja je tako dugo skrivana a sad evo je na tacni, svima dostupna.
Svakog čuda 3 dana dosta! Doduše to čudo je potrajalo nekoliko godina i dosadio “bijeli” čovjek publici, naročito ambasadoru. Izvukoše ga k’o džak brašna i baciše lavovima. Niko, ništa! Primjer totalne ignorancije od medija do plebsa.
Sve što je imao u “džepovima” dao je svjetini i što se njih, odnosno nas tiče, predstava je završena, svjetlo ugaseno, publika otišla , kud – ko!?

Sad se traži komedija i komedijaši! Niko ne voli istinu jer je ona često surova a u najmanju ruku neprijatna. Kad se siđe na ovaj naš nivo ispod visokih političkih krugova tu tek niču novi komedijaši. Način na koji se nepoznati muškarci obraćaju ženama na fb nije viđen u skorijoj istoriji nasih odnosa.

U literaturi davnih vremena, gdje su opisivani sitni, mali prevaranti i bon – vivani u pokušaju, oni su bar imali stila i vrlo vješto su znali privući paznju predmetu svog interesovanja. Prosto zato što su bili načitani, manire su skupljali od boljih i sve činili da nauče znanje.

Duhovitost je osobina rijetkih i veoma inteligentnih. Svi ih vole u svom društvu iz vrlo jednostavnog razloga, oni su ozon u vazduhu punom olovne prasine. Desi se nekad da vas nasmije i brutalnost neduhovitosti u originalu kao slika i prilika današnjeg vremena.


Da, to je to!

MD MONTEL