ПЕРА БОЖОВИЋ О ЛЕПОТИ ПОРОКА: То је био почетак данашњих тајкуна и спонзоруша!

JP Putevi Brcko

Дигитално је рестаурирана копија једног од бисера југословенске кинематографије „Лепота порока“, истакнутог редитеља Живка Николића.

Многи ће се подсетили 1986. године и сјајних рола Мире Фурлан, Миме Караџића, Петра Божовића, Мире Бањац, Еве Рас, Весне Пећанац и других.

Петру Божовићу лично је улога Ђорђа (Жоржа) значила много јер је „у себи развио нешто што је имао, али је показивао само на парчиће“.

„Нема Живка и то је велики губитак који са одстојања времена можемо да осетимо, јер је време, као непријатељ стари и највећи критеријум, одао признање њему и његовом делу, да га није заборавило и ставило га је на видно место наше културе. Ту врсту комедије коју сам волео и данас волим, да се не прелази опасна ивица и претвори у карикатуру, већ која има одбрану за лик који тумачим. Без обзира на то што је он такав, он је наш човек. Ако волимо наше људе, волите их са свим манама, само што треба знати ко је какав“, рекао је Божовић.

     Он истиче да се друштво од тада није много променило.

„То је тек зачетак онога што ће сада бити, сви ови тајкуни, спонзоруше – од морала у коме се није смело откопчати дугме до голих жена које само показују своје гениталије. А у суштини свега стоје жена и човек који, гледајући све те ствари, одолевају свим искушењима“, истакао је Божовић и додао:
„Лепота је велика опасност. Кроз целокупну историју човечанства, она јесте проклета. У неким народима су гребали лица лепих жена да не би биле семе раздора“.

Извор: Курир.рс

MD MONTEL