“Радост” обрадовало социјално-угрожене из Бијељине, Угљевика и Лопара

JP Putevi Brcko

Четрдесет социјално-угроженијих породица у Бијељини, Угљевику и Лопарама добило је за вакршње празнике прехрамбене и хигијенске пакете.

Помоћ је обезбиједило Добротворно братство „Радост“ из Бијељине. Ову хуманитарну организацију, 2014. године, основало је седам пријатеља, са жељом да помогну онима којима је помоћ најпотребнија а данас имају више од 600 чланова.

Својим скромним прилозима сваког мјесеца усрећују болесне и сиромашне.

Заробљени свакодневним бригама и животним тешкоћама често не видимо око себе људе који живе веома тешко и којима наше мало, значи много, каже Велислав Мишура из ове хуманитарне организације.

– Иако су наши велики празници, као што су Васкрс и Божић, дани када више отворимо срца, ми се трудимо да стално помажемо. Наши чланови су људи различитих занимања и интересовања, ситуирани и имају стабилан живот, али свјесни су да је око њих много оних према којима живот није био дарежљив. Сви имају исту жељу, да помогну – каже Мишура.

Ова хуманитарна организација ради на принципу добровољног прилога. Чланови дају мјесечно 10 КМ а све више је и донатора.

– Нажалост, све је више оних који немају елементарне услове за живот, попут хране, одјеће, лијекова. Њима је свака помоћ драгоцјена. Радује нас што све више младих људи подржава наш ради и што осјећају емпатију према социјално-угроженој категорији – наглашава Мишура.

Доброту ових несебичних људи осјетила је и породица Миливоја Бојића /31/ из Тутњевца код Угљевика, који супругу Сениту и четворо малишана, Милу, Милијану, Бојану и Бојан, издржава надничарењем.

-Косим, сјечем и цијепам дрва, радим физичке послове. У селу ме познају као вриједног па ме често ангажују. Љети и некако али зима кад дође, много је тешко. Од њих четворо троје дјеце се школује па требају и књиге, одјећа, обућа. Али само да су здрави, издржаћемо-каже Миливоје.

Чланови Братства „Радост“ унијели су радост и у скромни дом Душана Стевановића, који се бори са болешћу и неимаштином.

-Док сам могао да радим, радио сам. Сада живим од помоћи комшија и родбине. Има добрих људи – каже старац.

Сваког мјесеца чланови овог хуманитарног удружења посјете двадесет до тридесет породица и уруче им прехрамбене и хигијенске пакете, а како кажу, срећа на лицима оних којима помажу, највећи им је дар. Поручују да су празници вријеме милосрђа, даривања, љубави и праштања и вјерују да им се придружити и други људи добре воље.

Radost praznika…vrijeme darivanja…👏

Gepostet von Jelena Djurić Spasojević am Montag, 29. April 2019

Извор: СрпскаИнфо

MD MONTEL