И трећи високи функционер Србије јавно заговара ПРЕДАЈУ КОСОВА

Kolubara

Директор Канцеларије за Косово и Метохији Марко Ђурић оценио је данас да изјава министра одбране Александра Вулина да је за разграничење, односно да се између Србије и Косова успостави “што пре тврда и чврста граница” не представља напад на уставно уређење Србије.

Ђурић је на конференцији за новинаре у просторијама Српске напредне странке чији је функционер, рекао да је Вулин имао храбрости да изнесе свој став и да он то поздравља, те да свако има право да “у оквиру унутрашњег дијалога” каже како би требало решити питање Косова и Метохије.

“Не мислим да то што је Вулин изнео свој став по питању Косова и Метохије напад на уставно уређење, ни приближно томе”, рекао је Ђурић.

Он је навео и да ће о судбини Косова “одлучивати грађани”, али да сада “немају о чему да одлучују због неких неодговорних људи у међународној заједници и Приштини који не остављају ни најмање простора да се разговара о рационалном решавању тог проблема”.

Говорећи о састанцима државног врха у Берлину он је рекао да је створена јасна слика о томе шта ко у региону мисли и како ко у региону намерава да се односи према Србији и њеним интересима, и правима и положају Срба у региону.

Ђурић је најавио и да ће и наредних неколико дана бити вођени разговори с политичким представницима Срба са Косова вероватно уз присуство председника Србије Александра Вучића, на коме ће бити донете одлуке по питању такси на увоз робе из Србије.

Он је рекао да је српској економији увођењем тих такси нанета штета од више од 500 милиона евра на годишњем нивоу, а додао је и да се српска роба шверцује на Косово и упитао Приштину ко је одговоран за тај шверц и чије фирме профитирају.

Упитан о истрази убиства председника Иницијативе СДП Оливера ивановича Ђурић је рекао да су срамни покушаји појединаца да имплицитно оптуже власт у Београду за његово убиство због различитих ставова током кампање за локалне изборе на Косову и Метохији 2017. године.

Ђурић је рекао и да је Оливер Ивановић био у затвору три и по године, и да су за то време и председник Србије Александар Вучић и Канцеларија за Косово и Метохију на “најексплицитнији начин” позивали на његово ослобођење.

Функционер Српске напредне странке Марко Ђурић изјавио је данас поводом најаве опозиције да ће свакодневно протестовати у Београду, да Србија неће бити ни “Мајдан” ни Каракас и да се власт неће освајати на улици.

Ђурић је на конференцији за новинаре у страначким просторијама рекао да се разговори не воде на улици већ у парламенту, где седе изабрани представници грађана.

“Ако су се надали да ће у Србији бити ‘Мајдан’ или Каракас нека ни не сањају о томе, јер им то нико у Србији неће дозволити”, рекао је Ђурић.

Он је казао и да се не изненади опозиција ако се испред општина где су они власт окупе грађани и на “миран демократски начин” покажу незадовољство њиховим радом.

Извор: вебтрибун

MD MONTEL