Савјет министара БиХ мијења одлуку о 4Г мрежи?

JP Putevi Brcko

Савјет министара БиХ могао би ускоро измијенити тек недавно усвојену Одлуку о додјели дозвола за 4Г мрежу и то на начин да се новац прикупљен по том основу усмјерава уз претходно прибављену сагласност Владе Републике Српске и Владе Федрације БиХ, пишу Независне.

Иначе, према раније усвојеној одлуци, новац који се прикупи по основу додјеле дозвола за 4Г мрежу распоређивао се одлуком Савјета министара БиХ на приједлог Министарства комуникација и транспорта БиХ, а то је био један од основних разлога због чега Влада Републике Српске није дала сагласност на усвајање те одлуке.

Ипак и поред тога, Савјет министара БиХ 11. марта ове године усвојио је такву одлуку, а након тога Влада Републике Српске од Регулаторне агенције за комуникације БиХ тражила је да се усвојена одлука измијени и да сагласност за утрошак средстава морају дати и ентитетске владе.

Овај захтјев Регулаторна агенција за комуникације БиХ је прихватила и израдила нову одлуку која би, након спроведене јавне расправе и након што на њу дају сагласност Канцеларија за законодавство Савјета министара, Министарство комуникација и транспорта БиХ и Министарство финансија и трезора БиХ, требало да се нађе на дневном реду сједнице Савјета министара БиХ.

Подсјећања ради, министри у Савјету министара БиХ усвојили су Одлуку о дозволама за коришћење радио-фреквентног спектра за пружање услуга путем мобилних приступних система којом је утврђено да је оператер на име додијељене дозволе за пуштање у рад 4Г мреже дужан уплатити накнаду у висини од 17,5 милиона КМ и то у пет једнаких рата.

Извор: Независне

MD MONTEL