“Pioneer” напушта ДЈ бизнис?

KOLUBARA Brčko

Јапански гигант у озбиљним финансијским проблемима. Финанцијске wеб странице извештавају да “Pioneer” излази из ДЈ бизниса.

Након продаје преко 85% своје ДЈ филијале инвестиционом друштву “KKR & Co” од 2015. године, обе стране су у преговорима да се целокупна деоница пребаци на нове купце, преноси Никеи Бизнис. У извјештају се наводи како је конкурс већ започео са очекиваном ценом која би могла бити између 60 и 70 милијарди јена, (преко 500 милиона долара).

“Pioneer DJ”, испостава основана током изворне продаје “KKR & Co”, остварила је продају од преко 200 милиона долара у 2018. години унапркос томе што је матична фирма остварила нето губитке у 2016. и 2017. Према “Nikkei Asian Review”, “Pioneer DJ” контролише између 60 и 70%. глобалног дела у ДЈ миксерима, грамофонима и другим производима.

Упркос доминацији ДЈ испоставе, Пионир је тренутно реструктурисан и недавно га је спасила “Baring Private Equity Asia”, фирма за откуп из Хонг Конга, у износу од 930 милиона долара. Јапан Тајмс извјештава да је овај договор укључивао отпуштање три хиљаде запосленика, што износи око 15% Пионирове укупне радне снаге.

Упркос пословним проблемима, “Pioneer DJ” још увек редовно издаје производе, попут недавно избаченог “SQUID-a” i “DDJ-800” контролера у априлу. Његов ЦД медиа плејер остаје индустријски стандард ДЈ пултова широм свијета.

MD MONTEL