MAJMUNISANJE JAVNOSTI

KOLUBARA Brčko

O čuvenom “Skadru na Savi” rađenom u postmodernom “Đapića stilu” ,koji gotovo dve decenije “krasi” Kondominijum, pisali smo nebrojeno puta do sada.

Ako pitate građane za mišljenje, gotovo svi se stide čak i da prođu pored stadiona. Ovih dana se neko dosetio da okači i parolu “PONOS GRADA”. Mora se priznati da je parola u skladu sa kolosalnim zdanjem.

Čuveni “Gradski stadion” od nastanka Kondominijuma do danas promenio je nekoliko “vlasnika”. Od onih koji su fudbalski klub Jedinstvo uveli u “ŠANDRLAJZ” DŽ-ligu pa do onih koji su šutirali decu sa stadiona jer GAZE TRAVU! I svi oni su olizali prste iz Budžeta govoreći o “konačnom završetku izgradnje stadiona”. Naravno, od tolikog obećanja Stadion je sam od sebe počeo da se urušava. Gazdama (vlasnicima) ovog “prelepog” zdanja je veći problem to što deca svojim nogicama mogu “travu da potabaju” pa posle “fudbaleri”, na potabanoj travi izgube utakmicu. A i mogu fudbaleri, da ne da lepi Bog, i da uganu nogu zbog dečije utabanosti pa posle treba plaćati fudbalerima odštetu.

Sa druge strane, ako je stadion neko dobio u svoje vlasništvo onda to treba lepo narodu da se kaže i da prestanemo sa izdvajanjem novca i ulaganjam u “završetak radova” od narodnih para.

A vlasniku treba reći: “Rođo, ako si dobio stadion u vlasništvo onda ulaži sam u njega al` prvo vrati narodne pare koje su do sad uložene”!!!

Prema tome, ako je stadion “GRADSKI” onda pravo da uživaju na ovoj površini IMAJU SVI oni koji se bave sportom. ČAK I AMATERISKIM SPORTOM!!!

Stoga postavlja se logično pitanje:

  • KO JE TAJ PAMETNJAKOVIĆ koji je doneo odluku da na atletskoj stazi ZABETONIRANA DEO STAZE ZA TRČANJE PRILIKOM POSTAVLJANJA KUĆICA ZA GOSTE-DOMAĆE IGRAČE?
  • KO JE TAJ KOJI BRANI GRAĐANIMA DA, ČAK I AMATERSKI, KORISTE GRADSKI STADION ZA SVOJE POTREBE?
  • KOME JE U INTERESU DA GRADSKIM STADIONOM UPRAVLJA PRIVATNIK?

Odgovor na postavljena pitanja VEROVATNO možemo očekivati krajem 2367. godine u sklopu planiranog održavanja takmičenja “BACANJE ZVEZDANE PRAŠINE S RAMENA” kada je planirano i svečano otvaranje ovog monomentalnog zdanja na koje će ponosni biti svi… oni koji to i dočekaju!

MD MONTEL