ДОМИНАЦИЈА ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ

JP Putevi Brcko

На 7. Међународни фудбалски турнир “Bulls cup Пелагићево 2019”, тријумфом младих фудбалереа Црвене звезде из Београда, у конкуренцији 2007. и 2008. годишта и Спорт теама из Бања Луке у 2009. годишту.

У конкуренцији 2007. Црвена звезда је побиједила мађарску екипу Szeged Grosics Академиа са 1:0, у финалном сусрету, док је аустријска екипа Mauerwerk, у утакмици за 3. мјесто савладала екипу Такова из Горњег Милановца са 5:4, након извођења пенала. У регуларном току било је 0:0. Најбољи играч, у овој конкуренцији био је Петар Поповић (Ц. звезда), најбољи стријелац био је Kristof Czege (Szeged), док је најбољи голман Марсел Поп (Mauerwerk).

У “утјешном” БААП купу, славила је екипа Кампионе из Београда. Црвено-бијели из Београда билии су најбољи и у 2008. годишту, гдје су у финалном сусрету, са минималних 1:0 славили против Илићке 01 из Брчког. Треће мјесто припало је Омладинцу из Поточара, који су бољим извођењем пенала са 2:1 били бољи од Лознице. У регулрном току, меч је завршен без голова.

Урош Стевановић (Илићка) понио је епитет најбољег играча, Душан Петковић (Ц. звезда) први топџија турнира, док је Теодора Перановић (Омладинац) најбољи голман.
Освајач БААП купа била је екипа Петлић из Београда. Код најмлађим, у финалу су се нашле двије бањалучке екипе, Спорт теам и Борац. Славила је екипа Спорт теам са 2:0, док је треће мјесто припало Респецту из Лознице, који је побиједио Рудар из Угљевика, бољим извођењем пенала са 3:2. У регуларном току, меч је завршен 1:1.

Најбољи играч турнира је Матеј Декет (Sport team), најбољи стријелац Урош Кикић (Respect), док је Милош Јовић (Борац) најбољи голман.

У БААП купу побиједила је екипа Илићке 01 из Брчког.

– У протекла два дана имали су прилику да видимо пуно добрих потеза, лијепе игре, доста голова, а на крају су славили заслужено најбоље екипе на турниру. Побједници су стекли право наступа на завршним турнирима „Champions Trophy“ у Швајцарској, Србији и Аустрији. Ове године, на турниру је учествовало укупно 53 екипе из 5 држава, каже Никола Шаркановић, власник ШФ „БААП Еврогол“ из Пелагићева, организатора турнира.

MD MONTEL