ЗАВРШЕНА ЕДУКАЦИЈА УЧЕНИКА О ОПШТИМ ПРАВИЛИМА У СЛУЧАЈУ ПОЖАРА

JP Putevi Brcko

У основним школама на територији Брчко дистрикта БиХ у претходном периоду завршена је едукација ученика виших разреда, о општим правилима у понашању у случају појаве пожара те важности превентивног дјеловања у систему заштите и спашавања људи и материјалних добара.

Циљ обуке био је како на једноставан и приступачан начин дати основна правила понашања сваког појединца у случају опасности од пожара. Едукацију је провела екипа Добровољног ватрогасног друштва БРЧКО чији је главни едукатор дугогодишњи професионални ватрогасац господин Рамо Мујановић.

Екипа ДВД Брчко је у интерактивној комуникацији са ученицима покушала приближити значај обуке, те истакла да је едукација најбоља превенција у систему заштите и спашавања.
Свим ученицима су током едукативних радионица подјељене брошуре о против пожарној заштити и начину на који се треба поступити како би се спријечило ширење пожара односно како би се првенствено спасили људски животи те како би посљедице истог биле што минималније. На овај начин жели се утицати на свијест младих о значају и заштити животне средине као и негативним посљедицама које узрокују појаве пожара.

Добровољно ватрогасно друштво БРЧКО ће и у наредном периоду у сарадњи са Одјелом за јавну безбједност Брчко дистрикта БиХ као и другим локалним институцијама и
својим чланством наставити проводити и друге пројекте и активности на буђењу свијести јавности о превенцији и противпожарној заштити.
Овим путем изражавамо захвалност Одјелу за образовање Владе Брчко дистрикта БиХ, основним школама, Професионалној ватрогасној јединици Брчко као и свима осталима који су пружили подршку у реализацији наших активности.

MD MONTEL