Крајем године почиње увођење електронских здравствених књижица

JP Putevi Brcko

У Републици Српској би крајем ове или почетком наредне године требало да почне спровођење пројекта интеграције здравствених установа, увођења електронских рецепата, као и прелазак са класичних здравствених књижица на електронске, рекао је Дејан Стојаковић, пројектни менаџер из Фонда здравственог осигурања Српске.

Стојаковић је током радионице за љекаре у Требињу истакао да ће прве електронске картице за грађане Републике Српске бити бесплатне.

„Увођењем електронске картице пацијент неће имати потребу да овјерава књижице, статус осигурања ће бити везан директно на садашњи систем Фонда. Очекујемо и транспарентније листе чекања. Пацијент ће знати гдје, када и у колико часова има заказан преглед“, истакао је Стојаковић.

Драгана Криваја, пројектни менаџер у име спроводилаца пројекта интегрисаног здравстевног система, рекла је да је циљ радионица да се прије почетка пројекта обаве консултације са љекарима како би нове апликације и информационе технологије користили што правилније.

Она је навела да се пројекат интегрисаног здравстевног система спроводи у четири фазе у трајању од двије године. Вриједност пројекта интегрисаног здравственог система Републике Српске је 23 милиона КМ.

Извор: Срна

MD MONTEL