ПАДАЈ КИШО, КЕВЕ ТИ!

JP Putevi Brcko

„Спремнији смо него икада да се одупремо најављеним временским неприликама“. Овако протеклих дана говоре у јавности поједини градски оци од Бања Луке, преко Сарајева па све до Београда. И ТАКО ГОДИНАМА У НАЗАД ПОНАВЉАЈУ КАО ПАПАГАЈИ!

Истина, поједини представници БХ власти су се увукли у униформе цивилне заштите и тако „засуканих“ рукава  верују да ће облаци бити испрепадани због њиховог „одбрамбеног“ гарда те би због тога киша требала престати да пада.

Па то није пошло за руком ни брчанском Одељењу за јавну безбедност упркос чињеници да су из гараже истерали оба џипа марке Нисан Навара, и то још пре него што је киша почела да пада. А киша „сва испрепадана“ и даље пада ли пада!

Ово се понавља сваке године у мају. Киша пада, потоци бујају, реке надолазе, земљиште клизи а министри надлежних Одељења „забринуто“ трмаљају градом од канцеларије до поплављених подручја у нади да ће њихова забринутост на лицу оправдати и њихову ничим зарађену плату.

Постављају се питања одговорнима у власти:

ШТА СТЕ АДЕКВАТНО УРАДИЛИ У ПЕРИОДУ ОД КАТАСТРОФАЛНИХ ПОПЛАВА 2014-те ДО ДАНАС ДА ДО ПОПЛАВА НЕ ДОЂЕ?

ШТА СТЕ УРАДИЛИ ПО ПИТАЊУ ОДБРАНЕ ГРАЂАНА И ЊИХОВИХ ДОБАРА?

ШТА СТЕ УРАДИЛИ ПО ПИТАЊУ КЛИЗИШТА?

Одговор је сасвим једноставан: НИШТА!!!

Једино су (када је Кондоминијум у питању) набављене машине за пуњење џакова песком и регистрована два џипа добијена донацијом ЕУ како би становништво УДОБНИЈЕ могло да се превезе из поплављеног подручја до алтернативног смештаја.

Битно је да надлежни министар ували врућ кромпир у руке нижем по чину од њега да пред камерама стоји забринутог лица саопштавајући јавности да су ПРЕДУЗЕТЕ СВЕ МЕРЕ БЕЗБЕДНОСТИ (ма шта то значило). ДА СЕ ДЕЖУРНЕ ЕКИПЕ НАЛАЗЕ НА ТЕРЕНУ 24 ЧАСА И ДА УКОЛИКО СТАНОВНИШТВО ПРИМЕТИ ДА ВОДА НАДОЛАЗИ, ДЕЖУРНЕ ЕКИПЕ ЋЕ ИЗАЂИ НА ТЕРЕН НА ВРЕМЕ И СВИМ РАСПОЛОЖИВИМ СРЕДСТВИМА (читај новим џиповима) ЕВАКУИСАТИ УГРОЖЕНО СТАНОВНИШТВО!

И то је то. Битно је да плата легне на време. О санацијама клизишта и поплављеним подручјима нека брину други министри који дођу на власт после ових!

MD MONTEL