И БОГ СТВОРИ „ГАРАВИ СОКАЧИЋ“

JP Putevi Brcko

БОГ ЈЕ ШЕСТ ДАНА СТВАРАО СВЕТ, СЕДМИ ДАН МОРАО ЈЕ ДА ОДМОРИ. ЈАВНОМ ПРЕДУЗЕЋУ „ПУТЕВИ“ БРЧКО, ТРЕБАЛО ЈЕ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ ДА НАПРАВЕ СОКАК ДУГ ЈЕДВА ДЕВЕТНАЕСТ КИЛОМЕТАРА КОЈИ ЈОШ УВЕК НИЈЕ ЗА УПОТРЕБУ!

Годинама у назад, надлежно предузеће ангажовано око изградње двосмерног сокачића званог Обилазница око Кондоминијума, „истерују“ градске власти на терен у циљу стварања што боље медијске слике приликом убеђивања јавности да радови на обилазници теку по плану. Тако је било и овај пут, 16. маја 2019. године. На терен су изашли сви из Владе, пола Скупштине и сви заинтересовани привредници. Што би наш народ рекао СЈАТИЛИ СЕ СВИ К`О НА ЋАБУ! Зборно место окупљања био је кружни ток у атару МЗ Гредице!

Већ при доласку колеге новинари приметили су једну огромну аномалију. Познато је да за Бијељину пут наставља ПРАВО, низводно десном обалом реке Саве. Али извођач радова сокачића одлучио је да се за Бијељину од сада и у будуће скрене ЛЕВО. То значи да је од данас Бијељина премештена преко реке Саве у Републику Хрватску! Дал је неко можда обавестио начелника Мићу Мићића да се Бијељин од сада налази у ЕУ?

Дакле од данас уколико путујете из Кондоминијума на овом месту, ако желите за Бијељину, скрените ЛЕВО преко реке Саве (може ал пливајући), ПРАВО стижете у Гредице а ДЕСНО уместо да загазите у атар МЗ Гредице „некада ће пут водити“ за Бања Луку. Браво мајсторе, генијално си ово извео!

Све званице су се грчевито трудиле да убеде и себе и нас новинаре да је сокак завршен упркос чињеници да су кружни токови урађени нестручно јер су преуски за одвијање теретног саобраћаја. Према броју изашлих на лице места све су шансе да је ово задњи излазак за ову годину.

Следећи корак је формирање комисије која ће прогласити сокак „технички исправним“ и, мада таква процедура траје месецима, следеће окупљање могло би бити 20. 05. 2025. године. А тако нешто је записано и у календару Маја и Инка! До тада свака вожња у сокаку биће забрањена.

Дакле, ЏАБА СМО СЕ ДАНАС ОКУПИЛИ!

Уколико се питате због чега је наслов овог текста „ГАРАВИ СОКАЧИЋ“, ево фотографија неколико усхићених ГАРАВИХ корисника овог сокака који су скакутали од радости приликом данашњег проласка колоне возила у обиласку. У њихову част пало је и име обилазнице око Кондоминијума, којем су кумовали овдашњи новинари, а која ће од данас носити име „ГАРАВИ СОКАЧИЋ“!

Да не мислите да је све фото монтажа погледајте видео прилог који смо припремили приликом данашње вожње „ГАРАВИМ СОКАЧИЋЕМ“.

 

MD MONTEL