Влада усвојила: Нови празник 24. маја – Дан Ћирила и Методија

JP Putevi Brcko

Влада Србије усвојила је Приједлог закона о допунама Закона о државним и другим празницима којим се предлаже да 24. мај буде Дан Ћирила и Методија.

На тај дан ће се обињележавати Дан словенске писмености, саопштено је јуче

Влада је на јучерашњој сједници усвојила и Приједлог закона о потврђивању Споразума између влада држава учесница Црноморске економске сарадње (БСЕЦ) о сарадњи у пружању помоћи у ванредним ситуацијама и хитном реаговању на природне и изазване катастрофе.

Како се наводи у саопштењу владе, усвојена је и одлука о образовању Радне групе за израду Нацрта закона о Меморијалном центру „Старо сајмиште“ који ће, како се наводи, омогућити да се не забораве историјске чињенице и ода почаст страдалима у том логору. Доношењем закона обезбедиће се прикупљање, обрађивање и обезбеђивање података о страдалима на једном мјесту.

Чланови Владе усвојили су и Програм о распореду и коришћењу средстава за субвенције за Агенцију за безбиједност саобраћаја за 2019. годину.

Средства у износу од 66.000.000 динара користиће се за спровођење медијске кампање за подизање свијести о безбиједности саобраћаја, коју ће спровести та агенција.

Извор: Бета

MD MONTEL