Из Пореске управе апелују на привредне субјекте да што прије набаве фискалне уређаје

JP Putevi Brcko

Процес увођења фискализације на подручју Дистрикта који је започео половином марта, због техничких и проблема друге врсте је и даље у кашњењу због чега неће бити завршен до законом прописаног рока.

Директор Пореске управе Миодраг Трифковић, нагласио је да је до сада иницијална фискализација урађена у око 900 продајних објеката чиме нису испоштовани рокови Одлуком о динамици фискализације.

„Оваквим темпом комплетну фискализацију успјети ћемо завршити, не како је прописано законом и овом одлуком до 31. маја, него до 30. јуна текуће године. Неће то бити велико кашњење али веома је битно да то урадимо на квалитетан начин, да све оно што је законом предвиђено се уради на терену, како би Пореска управа добијала сваки дан те дневне пазаре на свој сервер, и како би те податке практично користила у смислу контроле на терену. Закон и сав овај процес фискализације су недовољни уколико не будемо посветили пажњу контроли провођења ових законских одредби“, казао је Трифковић.

Шеф сектора за екстерну контролу у Пореској управи Давор Нинић, истакао је да је задњих дана нешто мање захтјева.

Он је апеловао на привредне субјекте да не чекају крајње рокове него да набаве фискалне уређаје и преко својих овлаштених сервисера који ће поднијети захтјеве за иницијалну фискализацију Пореској управи, уведу се у процес фискализације.

Извор: РадиоБрчко

MD MONTEL