НАПИШИ ЈЕДНУ ЉУБАВНУ

JP Putevi Brcko

Пише: Неда Козомара

Два дана нико не помиње поплаве па се надам да су прослост у траговима.

Запазили су људи, неки немусто састављен оглас, позив волонтерима да се пријаве због поплава и свако је с правом коментарисао како је срочен. Није лако јавно писати, говорити и објављивати.

То, мало ко зна вјешто и писмено радити и кад им је то занат и чак примају плату зато па се не треба чудити неком волонтеру којему се нашао папир под руком. Горе од тога су ликови који јавно наступају и дају изјаве за медије или држе неке говоранције као важне личности. Сви имају такозване ПР персоне који би требали, ваљда знају, да им сроче те говоре али авај! Не желе да им то напишу они што им је бог дао таленат за бесједу па да људи упамте двије – три реценице и да ту особу доживе као „некога“паметнога.

Проблем је да неко сазна да они нису толико паметни као што се представљају и да можда тај опет некоме исприча ко је аутор те бесједе. Зато ћемо слушати стално једно те исто, као Свабо тра -ла -ла па кад се појави Матија Бећковић на тв, свима стане дах јер збори као да златним нитима везе пјесму наше душе која се памти и приповједа.

Срећа па је Синиша Милић отишао у политику иначе бисмо се кладили у живот да је неком невиђеном руком записано да ниједан функционер нема дара да без папира и читања каже људима у званичном обраћању, неколико смислених реченица и да оне „звоне“.
Од свега још је горе кад видите на тв изјаву неке персоне а иза ње нагурају 5 – 6 ликова као хор пореданих и тако избезумљеног погледа у потпуно неприродном ставу тијела, личе на казнени одред. Шта та скупина представља осим незграпних кулиса, никад ми неће бити јасно. Ваљда је то порука; „нисам сам“ или „заједно смо јачи“, можда „пред непријатељем збијамо редове“!
Важно је да су се буре стишале а кише престале па сад можемо преко воде до слободе.

MD MONTEL